Ralis „Aplink Lietuvą“ – seniausios, giliausias tradicijas turinčios automobilių ir motociklų sporto varžybos šalyje. Pirmasis ralis „Aplink Lietuvą“ prasidėjo 1931-ųjų liepos 24-ąją. Konkursinį automobilių ir motociklų važiavimą savo globon paėmė Respublikos Prezidentas Antanas Smetona.

Šių laikų Lietuvos motociklistų klubo istorija prasideda žurnalistui ir motociklistui Rimui Bružui atradus senovinį LMK ženklelį ir pradėjus motociklizmo istorijos tyrinėjimus.

Palaipsniui atkurta veikla, suorganizuoti „Aplink Lietuvą 2011”, „Baltasis raištis 2012”, „Aplink Lietuvą 2012”, „Motobrolio paramos ralis 2012” renginiai.

Didėjant veiklos apimčiai, narių skaičiui ir įsitraukimui, šių metų pradžioje įsteigta asociacija „Lietuvos motociklistų klubas (LMK)”, kuri pripažįsta „Lietuvos Motociklistų Klubo“, veikusio Lietuvoje 1928-1940 metais propaguotas vertybes, bei savo veikla tęsia šio klubo tradicijas.

Liepos 26-28 dienomis vyksiantis ralis „Aplink Lietuvą 2013“ yra jau 3-iasis atkurtos organizacijos rengiamas tokio pobūdžio renginys. Šių metų važiavimas yra ypatingas tuo, kad jis tarsi apjungia senąsias tradicijas su šiais laikais. Birželio 11 dieną minint 85-erių metų „Lietuvos Motociklistų kubo“ sukaktį buvo palaiminta atkurtoji klubo vėliava, kuri ralio „Aplink Lietuvą 2013“ metu bus simboliškai pervežta iš laikinosios Lietuvos sostinės Kauno į istorinę sostinę Vilnių, kurioje šiandien ir yra įsikūręs atkurtasis LMK.

Ralis, kaip ir kasmet, startuos Kaune, Karo muziejaus sodelyje, dalyvaujant Kauno miesto merui R. Kupčinskui, kuris iškilmingai įteiks atkurtąją istorinę LMK vėliavą ralio dalyviams. Sugrįžtančius motociklininkus sutiks Vilniaus miesto meras A.Zuokas Vilniaus Rotušės aikštėje liepos 28 dieną 19 val. vakaro ir pasveikins LMK vėliavos sugrįžimą į istorinę Lietuvos sostinę. Čia motociklininkai savo motociklų variklių gaudesiu užbaigs sekmadienio vakaro Rotušės aikštės koncertą.

Planuojama, kad renginyje dalyvaus 60 motoekipažų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)