Štutgarte (Vokietija) įsikūrusi kompanija 1963-aiais įvykdė reikšmingas permainas – sustabdė traktorių gamybą ir pradėjo surinkinėti dabar jau legendiniu vadinamą sportinį 911 modelį.

Vis dėlto iki šių dienų išliko „Porsche“ traktorių gerbėjų, kurie dievina oru aušinamus variklius turėjusias raudonas žemės ūkio mašinas.

Skaičiuojama, kad nuo 1950 iki 1963 m. buvo pagaminta apie 120 000 „Porsche“ traktorių. Maždaug pusė jų vis dar naudojama.

Restauruoti modeliai gali kainuoti iki 18 000 eurų ir daugiau, o jų vertė vis kyla, pranešė dienraštis „Frankfurter Rundschau“.

„Prieš keletą metų galėjai tokį pusiau važiuojantį traktorių nusipirkti už 2500 eurų, tačiau dabar už tokį tektų pakloti mažiausiai 3500 eurų“, – teigė „Porsche“ traktorių entuziastas Winifredas Urneris.

Šių traktorių gerbėjus vienijantis „Porsche-Diesel Club Europa“ klubas turi 900 narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)