Portalui Autoledi.lt šių metų „Press ralyje“ vėl atstovaus du ekipažai. Gegužės 31 d. Rygoje startuosiančiame tarptautiniame ralyje portalui atstovaus seserys Ieva Kukevičienė ir Laima Staknytė-Patinskienė, joms šturmanaus Lina Leonavičiūtė ir Lietuvos automobilių ralio čempionate dalyvaujanti Vesta Survilienė.

„Kaip ir pernai, dalyvaujame su ta pačia ekipažų sudėtimi, tačiau važiuosime kitais automobiliais. Ne paslaptis, kad šioms varžyboms ruošėmės visus metus: treniravomės, dalyvavome įvairiose automobilių sporto mėgėjų varžybose. Stengiamės nuolat tobulinti vairavimo įgūdžius, o šių metų „Press ralis“ – jau trečiasis, kuriame dalyvauja portalo atstovės“, – teigia I. Kukevičienė.

Šiais metais I. Kukevičienė, važiuosianti su šturmane L. Leonavičiūte, daugkartine „Press ralio“ dalyve ir prizininke, važiuos „BMW 318“, kuris ypatingas ne tik tuo, kad tokiu automobiliu prieš dvejus metus Autoledi.lt pirmą kartą pasirodė šiame ralyje ir pasiekė gerų rezultatų. 2011 m. L. Staknytė-Patinskienė su šturmane L. Leonavičiūte „Press ralyje“ su „BMW 318“ iškovojo pirmąją vietą moterų įskaitoje bei trečią vietą savo klasėje. Be to, šių metų „BMW 318“ ko gero bus vienintelis tokios moteriškos – rožinės – spalvos automobilis šiose lenktynėse.

I. Kukevičienės ir L. Leonavičiūtės ekipažas „Press ralyje“ 2012 m. su 1 serijos BMW iškovojo antrąją vietą moterų įskaitoje ir trečiąją vietą klasėje iki 2000 cm3.

Kitas Autoledi.lt ekipažas – L. Staknytė-Patinskienė ir V. Survilienė – šiais metais priėmė didelį iššūkį startuoti su dar galingesniu automobiliu nei pernai – jos startuos su „Volkswagen Golf GTI“ ir varžysis galingiausių automobilių klasėje.

„Press ralis“ – tai renginys, per kurį sutinkame kolegas iš kitų šalių, varžomės ir puikiai praleidžiame laiką. Tačiau didžiausias žavesys – profesionaliai parengtos trasos, Latvijos ir Lietuvos keliai ir keliukai bei gražūs kraštovaizdžiai, kuriuos, nors ir skubėdamos iš vieno greičio ruožo į kitą, vis tiek pastebime, – pasakoja L. Staknytė-Patinskienė. – Savo pavyzdžiu skatiname vairuojančias moteris tobulinti vairavimo įgūdžius, dalyvauti automobilių sporto mėgėjų renginiuose. Stengsimės ir toliau dalyvauti „Press raliuose“ atstovaudamos jose moterims žurnalistėms.“

Lietuvos automobilių ralio čempionate dalyvaujanti V. Survilienė šturmanės kėdėje „Press ralyje“ sėdės antrą kartą iš eilės.

„Kaip ir kiekvienoms varžyboms, taip ruošiuosi ir „Press raliui“. Nors šturmano funkcijos ralio čempionate ir šiame ralyje skiriasi, patirtis, įgyta pernai, ir puikiai praleistas laikas tik paskatino priimti sprendimą dalyvauti ir šiais metais, – pasakoja V. Survilienė, - Automobilių ralio čempionate tenka daugiau skaityti kelio knygą, bet mažiau patarti pačiam vairuotojui, o „Press ralyje“ tenka patarti ir talkinti įvairiose specifinėse rungtyse, pavyzdžiui, tolygaus važiavimo trasoje, kuriose šturmano darbas itin svarbus“, – pasakoja ekipažo šturmanė.

Šiais metais „Press ralyje“ dalyvaus ir lenktynininkė Joana Survilaitė, kuriai šalies ralio čempionate ir šturmanauja jos mama V. Survilienė. Joana save išbandys kaip BTV laidos „Autopilotas“ režisierės Lauros Fetingienės šturmanė ir tai bus pirmas kartas jos ir V. Survilienės lenktyninėje karjeroje, kai mama ir dukra trasoje taps konkurentėmis. Šis ekipažas ir abu Autoledi.lt ekipažai – vieninteliai moteriški „Press ralio“ sportinėje klasėje besivaržantys ekipažai. Turistinėje įskaitoje taip pat pamatysime dar vieną dailiosios lyties atstovių ekipažą, kuriam atstovaus Ilona Steponėnė ir Vitalija Taurosaitė.

I.Kukevičienė (dešinėje) ir L.Leonavičiūtė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)