Tačiau daugelis lietuvių kolegų neprastus ralio lenktynininkus – „Top Gear“ vyriausiąjį redaktorių Renaldą Gabartą ir LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėją Dainių Leonavičių – nepiktai pertraukia per dantį „... gal šįkart pailsėkit?...“

Kodėl? Ir Dainius, ir Renaldas dalijasi Press ralių karaliaus karūną, nes iki šiol jie yra laimėję po šešius ralius. Kai važiuoja bent vienas jų, nugalėtoją atspėti būna gerokai lengviau.

Penkis Press ralius yra laimėjęs „Keturių ratų“ žurnalistas Linas Butkus, keturis – „Formulės 1“ komentatorius Arūnas Volungevičius. Iš užsieniečių dukart sublizgėjo nuolatinis mūsų ralių svečias iš Lenkijos Jacekas Jureckis.

Kad Lietuvos žurnalistai tikrai neprastai vairuoja automobilį, bene iškalbingiausiai byloja vieno tokio renginio Minske absoliučių nugalėtojų ir prizininkų pakyla, ant kurios visas šešias pirmąsias vietas užėmė Lietuvos ekipažai. Tarp jų ir Dainius su Renaldu, dabar besiruošiantys varžytuvėms su kolegomis iš Lietuvos ir užsienio šalių.

„Įrodinėti, regis, nebeturiu ko ir visiškai nekvaršinu galvos dėl laurų, tačiau starto, kaip ir kiekvienais metais, laukiu nekantraudamas, - užkluptas pakeliui į Kačerginę sakė Renaldas. – Viskas seniai patikrinta. Per daugelį metų vienas kitą su šturmanu Vincu Gerdžiūnu pažįstame iš pusės žodžio, o ir „Volkswagen Golf GTI“, su kuriuo vėl varžysimės galingiausių automobilių, turinčių per 2000 kub. cm darbo tūrio variklius, klasėje nekelia abejonių“.

R. Gabarto nuomone dėl pačių aukščiausiųjų pozicijų Press raliuose varžosi maždaug apylygio meistriškumo varžovai, o laimi padarę mažiau klaidų.

T.Makinenas Lietuvoje, 1998 m.
Paklaustas, kuris iš jo šešių pergalingų ralių įsimintiniausias, Renaldas nedvejodamas paminėjo pirmąjį, laimėtą 1998 metais. Ne todėl, kad tada dar nesivaržyta klasėse, o absoliučią įskaitą laimėti visada sunkiau. R. Gabartas ir šiandien nepamiršo to ąžuolų vainiko, kurį jam uždėjo žurnalistų ralio svečias, keturiskart pasaulio ralio čempionas Tomis Makkinenas, kvapo.

„Nepamirštamas ir Druskininkuose 2001 metais vykęs ralis, kai trijų dienų batalijas laimėjau nepilnos sekundės persvara, nors prieš paskutinę rungtį atsilikau nuo lyderio sekunde su trupučiu. Tokių dalykų pamiršti neįmanoma“, - tvirtina į septintąją karūną besitaikantis R. Gabartas.

Rygoje, Rotušės aikštėje, startuos irgi šešis kartus Press ralį laimėjęs D. Leonavičius, kuriam talkins patyręs šturmanas Adomas Šablevičius, su kuriuo Dainius dukart tapo ir Lietuvos mėgėjų ralio čempionais. Tačiau ką šis tandemas išvairuos į XVIII Press ralio trasas, kol kas lieka paslaptis.

„Kol automobilio nėra Lietuvoje, kol jo dar nematėme, kalbėti anksti“, - tvirtina prietarais nelabai tikintis Dainius, šią mažytę paslaptį pažadėjęs atskleisti jau kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją