Kai užsienietiški didžiųjų korporacijų gaminiai tampa neįperkami, sugebame ne ką prastesnius analogus susikonstruoti ir patys. ALT parodoje lankytojai galės pamatyti, apžiūrėti ir net išbandyti bent dešimtį lietuvių rankomis sutvertų ir įvairiai modifikuotų elektra varomų transporto priemonių.

Štai šiauliečių įmonė „PB Group“ žada atvežti net tris elektra varomus automobilius, pagamintus ant įprastų automobilių bazės. Tai mažylis „Renault Twingo“, toks pats kompaktiškas, tačiau naujesnis „Subaru Justy“ ir elektrinis rodsteris „Mazda MX-5“.

Visi trys „PB Group“ kūriniai naudoja tokias pačias varomąsias sistemas: modernūs, kintamos srovės elektros varikliai, pasiekiantys 30 kW galią ir akumuliatoriai, priklausomai nuo pasirinktos talpos, leidžia elektromobiliui nuvažiuoti 50-90 km atstumą. To daugumai žmonių pakanka kasdienėms kelionėms.

Įmonės „Elinta“ stende matysime ir komercinį automobilį „Iveco Daily Plug-In“. Papildomas elektrinis motoras šiam nemažam automobiliui leidžia gerokai sumažinti degalų sąnaudas ir pagerinti dinamiką. Naudodamas vien elektros energiją „Iveco Daily Plug-In“ gali nuvažiuoti iki 40 kilometrų.

Tame pačiame stende stovės ir dar vienas „Iveco Daily“ automobilis, tačiau jis visiškai elektrinis. Kauniečiai perdirbo dyzelinį komercinį furgoną į aplinkai draugišką ir pigiai eksploatuojamą miesto reikmėms aprūpinti skirtą transporto priemonę. Vienu įkrovimu juo galės nuvažiuoti net iki 160 kilometrų.

Įmonė „Miromax“ publikai pristatys elektra varomus dviračius. Čia pat, „Litexpo“ rūmuose juos galės išbandyti visi norintys. „Miromax“ jau ne vienerius metus platina elektrinių dviračių surinkimo komplektus. Šiemet „ALT 2013“ parodoje ji žada pristatyti gerokai patobulintas ir modifikuotas technologijas: varikliai dviračiuose bus ne tik galingesni, tačiau ir kompaktiškesni, lengvesni, o pedalus teks minti rečiau.

Paroda ALT vyks gegužės 10-12 dienomis. Šiemet beveik 17 000 kv. metrų plotą užimsiančioje ekspozicijoje savo produkciją ir naujoves pristatys apie 70 automobilių verslo atstovų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)