Varžybų organizacinio komiteto pirmininkas Gediminas Grigaitis pasakojo, kad šiais metais laukiama daugiau nei 30 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Rusijos. Komandos, kaip ir praėjusiais metais, bus skirstomos į keturias klases – „Extreme“ klasei priklausys labiausiai iššūkių ištroškę ekipažai, kurie pasiryš visą trasą įveikti vienu automobiliu. „Actual“ ir „Adventure“ klases sudarys dviejų arba trijų ekipažų komandos, kurios pasidalins bendrą trasos ilgį. Kaip pabrėžė G. Grigaitis, turintys daug draugų, bet tik vieną automobilį taip pat nebus pamiršti – jie bursis į „Fun“ klasę, kuriai priklausys trys ekipažai važiuojantys vienu automobiliu.

VšĮ „Klajūnų klubo“ prezidentas Gintautas Babravičius pristatė šių metų naujieną – festivalį „Bekelės fiesta“, kuris vyks gegužės 25–26 dienomis Druskininkų aerodrome. Festivalio metu vienoje vietoje susitiks autosporto ir kelionių mėgėjai, automobilių prekeiviai ir visi besidomintys padidinto pravažumo automobiliais. Festivalio dalyviai turės galimybę patys išbandyti savo jėgas 1 km ilgio Lietuvos kontūrą, o tuo pačiu ir didžiųjų lenktynių maršrutą, atkartojančioje trasoje, bei specialiai sukurtame kliūčių ruože. Svečiai taip pat galės ekranuose stebėti garsiausių pasaulio varžybų epizodus ir sekti lenktynių dalyvių judėjimą trasoje, o gegužės 26 d. – sutikti finišuojančius ekipažus. Festivalis vyks Druskininkų miesto šventės metu, taigi organizatoriai tikisi sulaukti gausaus lankytojų būrio.

Maratono „4×4 perimetras” konsultantas ir Dakaro ralio dalyvis Saulius Jurgelėnas pabrėžė unikalų šių lenktynių formatą ir ambiciją tapti lietuviško Dakaro vardo vertu renginiu. Jis patvirtino, kad šios varžybos reikalauja ypatingos ištvermės, tačiau jose netrūksta įdomių išbandymų, kuomet važiavimą regioniniais keliais keičia judėjimas pasieniais, greičio ir orientaciniai ruožai. S. Jurgelėno nuomone, varžybų formatas yra tinkamas tiek mėgėjams, tiek ir automobilių sporto paragavusiems lenktynininkams.

Maratono organizatoriai pabrėžė, kad šis maratonas yra ne tik puiki proga pasivaržyti su tikrais ralio meistrais, kurie praėjusiais metais nusileido entuziastams, bet ir patirti nepakartojamų įspūdžių ištvermės ir adrenalino kupiname kelyje. Pasak G. Babravičiaus, nors Lietuva gamtos įvairove ir neprilygsta Afrikai ir Pietų Amerikai, varžybų dalyvius tikrai nustebins kai kurių lenktynių ruožų egzotika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)