Pretendentų į ledo karaliaus sostą laukė septynios skirtingos rungtys, kuriose pelnyta taškų suma lėmė nugalėtoją.

Daugumą jų teko įveikti su „Nissan“ automobiliais: „Navara“, „Qashqai +2“, „Leaf“. Pastarojo elektromobilio vairavimas slalomo rungtyje buvo siurprizas daugeliui, mat elektromobiliai Lietuvos sporto varžybose iki šiol dar nedalyvavo. Kitose trasose rungtasi su priekiniais, galiniais ir visais keturiais ratais varomais automobiliais.

Tačiau ir tai dar ne viskas – teko įrodyti mokėjimą meistriškai valdyti ir keturratį, ir net dviratį su dygliuotomis padangomis, kuris ledo take daugeliui kėlė bene daugiausia keblumų.

„Jūsų aktyvus dalyvavimas rodo, jog tokios lenktynės – ne skambiai „Ledo karalius 2013“ pavadinta lengva atrakcija, o prigijusios ir reikalingos varžybos, leidžiančios praturtinti vairavimo įgūdžius slidžiose trasose, kad saugiau galėtume jaustis miestų gatvėse ir užmiesčio keliuose. Ir tam, kad galėtume drąsiau ir saugiau vairuoti testinius automobilius, kad skaitytojams, klausytojams, žiūrovams pateiktume objektyvią informaciją apie žiemos vairavimo ypatumus tiek gatvėse, tiek lenktynių trasose“, - sveikindamas susirinkusius kalbėjo lenktynes rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Varžybų dalyviams negailėjo patarimų ekstremalaus vairavimo treneriai Andrejus Savčenka, Artūras Pakėnas, automobilių sporto meistras Arūnas Strumskis ir kiti, ne tik pasakoję, bet ir pademonstravę kaip valdyti automobilį slidžioje trasoje.

Susumavus rezultatus kolegos ir varžovai sveikino „Top Gear“ žurnalo vyriausiąjį redaktorių Renaldą Gabartą, kuris visose trasose sugaišo 8 min. 06,82 sek. ir pirmą kartą laimėjo „Press“ įskaitą.
„Specialiai šioms varžyboms nesiruošiau, todėl man šis titulas – nemenka, tačiau maloni staigmena“, - sakė naujasis ledo karalius R. Gabartas.

Tačiau jo pergalė kolegoms nebuvo jokia staigmena. Renaldas automobilių sportui skiria nemažai savo laisvalaikio, yra laimėjęs net šešis tarptautinius žurnalistų ralius.

Antrąją vietą Press įskaitoje užėmė pernykštis jos nugalėtojas, LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius, pranokęs kolegą iš „Autopiloto“ laidos Ramūną Fetingį, kurį nuo antrosios prizinės vietos skyrė tik keturios sekundės.

Kol kas neįveikiamas lieka tik VIP grupės narys Merkys Saukevičius, kuris jau trečius metus paeiliui diktuoja madas šioje grupėje.

Nelaimėsiu, kai supykę manęs nebekviesite į šią puikią automobilių žiemos sporto šventę“, - atsiimdamas jau trečiąją iškovotą VIP ledo karaliaus taurę juokavo M. Saukevičius, pranokęs „Nissan Nordic Europe“ atstovus Henry Daum ir Mindaugą Plukį.

Lietuvos žurnalistų autoklubo draugų grupės įskaitą laimėjo „Formulės 1“ komentatorius Kristijonas Kaikaris, aplenkęs Olegą Buroką ir Vilių Steponėną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)