Viskas prasidėjo 1929 m., kuomet prispausti krizės italai nusprendė savo jėgas išbandyti kurdami komercines transporto priemones. Buvo sudarytos sutartys su vokiečių „Bussing“ ir „Deutz“ įmonėmis ir pradėti gaminti šių kompanijų sunkvežimiai ir varikliai jiems. Oficialiai sunkvežimius gaminantis padalinys buvo įkurtas 1930 m., o dar po metų nuo konvejerio pradėjo riedėti ir pirmosios sunkiasvorės transporto priemonės.

Pradžioje kompanijai sekėsi pakankamai vidutiniškai ir nieko įspūdingo nuveikti nepavyko. 1940 m. „Alfa Romeo“ pradėjo leisti naujus sunkvežimius, kuriems dizainą kūrė lengvųjų automobilių padalinio dizaineriai. To rezultatas – „Alfa Romeo“ sunkvežimiai tapo lengvai atpažįstami dėl savo stiliaus išskirtinumo.

Pradėti leisti ir sunkiasvoriai sunkvežimiai. Laikui bėgant vis tik italai neatlaikė didesnių koncernų konkurencijos ir 1964 m. buvo nuspręsta gaminti tik lengvuosius sunkvežimius ir mikroautobusus. Dar po kelių metų jie pradėjo bendradarbiauti su naujai įkurtu holdingu „Iveco“. Buvo atidarytas fabrikas, kuriame „Alfa Romeo“ gamino variklius „Iveco Daily“ modeliams.

1986 m. „Alfa Romeo“ prisijungė prie „Fiat“ grupės, o komercinio transporto gamyba po vienu stogu su skirtingais pavadinimais neteko prasmės. 1989 m. komercinio transporto gamyba su „Alfa Romeo“ ženklu buvo nutraukta.