Šis renginys – tai tarsi kelių dienų avantiūra. Ralio dalyviai, kurių dauguma yra iš Nyderlandų, prieš kurį laiką savo mašinas atidavė organizatoriams ir turėjo laukti antradienio vakaro. Susirinkę į Amsterdamo oro uostą jie nežinojo, kuria kryptimi pasuks lėktuvas – organizatoriai šią informaciją slėpė ir taip kurstė intrigą. Ankstesni „Miles of Mystery“ raliai prasidėjo tokiuose miestuose kaip Liublijana, Triestas ar Bilbao, o šįkart buvo pasirinktas Vilnius, kaip startinė stotelė žygiui aplink Baltijos jūrą.

Vakare dar spėję pasižvalgyti po Vilniaus senamiestį, trečiadienį ryte automobilių entuziastai Rotušės aikštėje užkūrė variklius. Jų laukia kelių dienų orientacinės varžybos automobiliais. Trečiadienį vakare jie apsistos Rygoje, ketvirtadienį keltu persikels į Švediją, o finišas savaitgalį numatytas Danijoje. Tiesa, ralio finišo vieta, kaip ir startas, laikoma paslaptyje.

„Miles of Mystery“, kurį organizuojame kartu su olandų kompanija, startuoja jau penktą kartą. Vienas iš renginio tikslų – parama Bart de Graaff fondui, kuris remia fizinę negalią turinčius jaunus žmones, padeda integruotis į visuomenę, pradėti verslą. „Miles of Mystery“ – tai lyg orientavimosi sporto ir ralio hibridas, renginio dalyviai tik oro uoste sužino renginio kelionės kryptį, o startui išrikiuotus automobilius atranda tik išvykimo rytą. Organizatoriai ieško netradicinių, masinio turizmo nepaliestų kraštovaizdžių, unikalių, nematytų miestų. Turbūt dėl šios priežasties juos sudomino Vilnius, kuris šiemet buvo pasirinktas starto vietai. Renginį nušviesti į Vilnių atvyko RTL televizija, Olandijos spaudos atstovai“, – DELFI pasakojo Dainius Gudaitis, vadovaujantis renginių ir kelionių agentūrai „ProArte“, kuri prisidėjo prie ralio starto Lietuvoje organizavimo.

Šiemet „Miles of Mystery“ dalyvauja 43 ekipažai, kuriuos sudaro verslininkai, kolekcionieriai ir automobilių sporto entuziastai. Dauguma jų važiuoja egzotiškais klasikiniais ir sportiniais automobiliais, kurie į Vilnių buvo atgabenti tralais. Ralyje dalyvauti gali tik tie, kurie sumoka startinį mokestį, tačiau kokio jis dydžio, organizatoriai neatskleidžia.

„Miles of Mystery“ varžomasi keliose kategorijose pagal automobilių tipą. Laimi ne greičiausiai, o tiksliausiai trasą įveikę ekipažai.

O trečiadienio rytą vilniečiai išties turėjo kuo pasigrožėti – prie „Miles of Mystery“ starto buvo išrikiuoti įvairių laikotarpių gamybos „Aston Martin“, „Porsche“, BMW, „Alfa Romeo“, „Mercedes-Benz“ ir kiti automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)