Kaip ir daugelio pasaulyje vykstančių moterų automobilių sporto ir panašių renginių, šio ralio tikslas – priminti aktyviai gyvenančioms moterims tai, kam jos neretai neranda laiko: saugoti save, puoselėti savo sveikatą bei ją laiku tikrintis. Šių metų „Damų ralis“ skirtas kovai prieš krūties vėžį. Tai viena klastingiausių ligų, kuri iki šiol yra ir viena dažniausiai sutinkamų moterų onkologinė liga visame pasaulyje.

„Damų ralio“ idėja kilo „Fiat 500” fanų klubo prezidentei J. Birutei Jasiulevičienei. Ji pati jau ne kartą dalyvavo ekoralyje ir yra patyrusi tą azartą, kurį sukelia renginiai, kuriuose varžomasi važiuojant automobiliu. Didelė šio klubo narių dalis yra moterys, tad žodis „damų“ renginio pavadinime yra neatsitiktinis. Kaip ir skrybėlaitė, kurią matome ir renginio emblemoje, ir be kurios neapseis šio „Damų ralio“ dalyvės.

„Esu iš tų moterų, kurios aktyviai visur dalyvauja. Nors didžiąją dalį laiko atima darbas, esu neabejinga automobiliams ir vairavimui. Mano pomėgiai – automobiliai ir kartingai, tačiau pasigedau išskirtinai vairuojančioms moterims skirto renginio. Diskutuojant apie tai „Fiat 500” fanų klube, ir kilo mintis inicijuoti tokį renginį. Tai bus pirmasis viešas neseniai susikūrusio mūsų klubo pasirodymas. Jau šiandien dalyvauti „Damų ralyje“ ketina bent 5 klubo ekipažai.“ – pasakoja J.Birutė Jasiulevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)