Automobiliai – vyriška tema? Klystate, jeigu taip manote. Dauguma dailiosios lyties atstovių galbūt ir negalėtų iki užkimimo diskutuoti apie techninius parametrus, tačiau galima neabejoti, kad kiekviena jų turi savo favoritus, kuriuos pasirenka dėl įvairiausių priežasčių. O ar apie moterų svajonių automobilius žino jų vyrai?

DELFI paprašė kalbintų moterų įvardyti, kokį automobilį norėtų gauti dovanų, o vyrų – kokį automobilį jie dovanotų savo mylimosioms, jeigu jų neribotų sąskaita banke?

Moterų norai – nuo „Mini“ iki „Bugatti“

Mini Cooper D
„Visada norėjau „Mini Cooper“, nes labai gražus jo dizainas, mašina maža ir ją galima paprasčiau pastatyti užgrūstame kieme vakare grįžus namo. Dar vienas dalykas – įsivaizduoju, jog tokiai mašinai reikėtų mažiau degalų, todėl ir pigiau važinėčiau, ir aplinką mažiau terščiau nei su džipu“, – apie savo norus pasakojo Karolina.

Jai pritarė ir Roberta, svajojanti apie mažą modelį, tokį kaip „Smart“ bei Egidija, kuri norėtų įdomiai papuošti automobilį.

Opel Corsa
„Kažkodėl visada norėjau nedidelio mašiniuko. Labai patinka „Opel Corsa“ ir panašūs. Kartą su draugu ėjom į prekybos centrą, kur pamačiau stovinčius mažiukus „Fiat“. Jie buvo papuošti gėlytėmis ar kitokiais piešiniais, štai tokia mašinytė man labai tiktų – nedidelė, kompaktiška, bet graži. Turbūt dekoruočiau ją futbolo kamuoliais“, – krykštavo Egidija, vis dar gyvenanti euforijoje po Ispanijos rinktinės pergalės Europos futbolo čempionate.

O kolegių Urtės ir Lauros požiūriai į svajonių automobilius gerokai prasilenkė.

Fisker Karma
„Norėčiau „Fisker Karma“, nes man asmeniškai tai vienas gražiausių automobilių. Kartu tai nėra nuvalkiotas prekės ženklas kaip „Ferrari“ ar „Maserati“, bet jeigu kas ir tokį sugalvotų padovanoti – tikrai neatsisakyčiau. Kol neturiu vaikų, norėtųsi turėti automobilį, kuris būtų kompaktiškas, ne per didelis, bet galingas, kad galėčiau pajusti automobilio jėgą. Ir dar – jeigu galėčiau pasiprašyti automobilio vasarai, užsisakyčiau kabrioletą, kad ir „BMW Z4“. Nors dėl asociacijų su Kaunu visada buvau BMW priešė, būtent šio modelio dizainas man ypač patrauklus“, – sakė Urtė.

„Neturiu svajonių mašinos, bet ji turi būti giliai mėlynos spalvos perlamutrinė arba samaninė žalsva perlamutrinė. Mašina turi būti kaip katė – ji visada arti tavęs, net kai jos nėra šalia. Ausiai mieli visi itališki vardai: „Lamborghini“, „Maserati“, „Bugatti“... Man pakanka įsivaizduoti kaip įkeliu kojytes į tą kvepiančią odinę prabangą, o ką jau sakyti, kai tas aukštakulniais pagerintas kojytes, lipdama iš „mieliausios“ pastatau ant šaligatvio stebint tuzinui pavydžių vyrų“, – į saldžias fantazijas nuklydo Laura.

O štai vaikų turinti Ingrida norėtų praktiško automobilio.

Subaru Forester
„Norėčiau dovanų gauti dyzelinį „Subaru Forest“ su vairuotoju-aukle, nes pati nevairuoju. Man patinka naujesnis modelis, nes nebe toks valstietiškas, kaip ankstesni. Pažiūrėti yra ir gražesnių mašinų, bet būtent šią rinkčiausi dėl to, kad talpi, stabili, paaukštinta (aktualu, nes traukia pralėkti ne tik asfaltuotais keliais), santūraus dizaino, patogi iškyloms ar, jei reikia, ką nors persigabenti, ne per daug agresyviai ar mandrai atrodanti. Kažkur teko skaityti palyginimą, kad „Foresteris“ – kaip patikima moteris, kurią vyrai renkasi šeimai, nors pasimatymams pirmenybę skirdavo gražuolėms. Nesu vyras, bet pritariu“, – dėstė Ingrida.

Vyrai vertina saugumą

Dauguma DELFI kalbintų vyrų pabrėžė, kad rinkdami automobilį moteriai atsižvelgtų į jo dydį, kad mylimoji ir kartu važinėjančios atžalos būtų saugūs ir jaustųsi patogiai.

„Dovanočiau kokį nors „parketinį“ džipą, pavyzdžiui „Toyota RAV4“, o gal ir rimtesnį „Land Cruiser“. Viskas tik dėl saugumo“, – sakė Vytas.

„Labiau svarbu ne automobilio markė, bet saugumo ir patogumo aspektai: oro kondicionierius, automatinė pavarų dėžė, automatinė automobilio pastatymo sistema, automatiškai automobilį stabdanti sistema, nepakenktų ir TV ekranai vaikams ant priekinių sėdynių atlošų. Jeigu viskas, ko norisi, būtų sugrūsta į vieną modelį – tikriausiai žmonai išrinkčiau BMW X5“, – draugo atsakymą papildė Vytenis.

Nissan Qashqai
Vis dėlto tik viena kita pašnekovė paminėjo žodį „saugumas“. Pavyzdžiui, Vitalija teigė norinti „saugaus moteriško džipuko, tokio kaip „Nissan Qashqai“, o vokiškais modeliais „Audi A8“ ar „Audi A3“ susižavėjusi Asta pabrėžė, kad mašinos spalva turėtų būti raudona, kaip šviečia šviesoforas. „Esu įsitikinusi, kad tokie automobiliai rečiau patenka į eismo įvykius, nes juos žmones gerai mato“, – sakė ji.

Kai kurie vyrai neslėpė, kad pirktų tokią mašiną, kokios ir patys norėtų.

Ford Ranger
„Manau, kad šeimai užtenka vieno automobilio, tad rinkčiau tokį, kokio ir pats norėčiau. Dovanočiau „Ford Ranger“, nes mano draugei patinka didelės mašinos ir ji tikrai tokio norėtų! Be to, didelė mašina – didesnis saugumas, o didelė bagažinė – didesnis patogumas tiek jam, tiek ir jai. O ji dar ir prisiderintų prie mūsų hobių trankytis po gamtą. Lakstyt miškais nenorim, bet kartais tenka užvažiuoti į tokias šlapynes, kad pravažiuoti sunkiai sektųsi su paprasta, – kalbėjo aktyviai laisvalaikį mėgstantis leisti Paulius. – Toks automobilis iš pirmo žvilgsnio gal nemoteriškas, bet man kietai atrodo, kai tokius vairuoja moteris. Visokie džipukai nesiskaito.“

Bene labiausiai iš apklaustųjų nustebino aktyviai automobiliais besidominčio Justino atsakymas. Jis norėtų, kad jo žmona vairuotų klasikinį modelį.

Range Rover Evoque
„Dovanočiau 1968 metų „Jaguarą“. Jis būtų restauruotas pagal visus reikalavimus, su tekintu mediniu vairu ir kitais grožiais. Ir piniginė dar turėtų likti tokia pat stora, kad po viso šito galėčiau apmokėti sąskaitas už degalus... Tai būtų dovana vasarai. O žiemai nupirkčiau „Mercedes-Benz“ G-klasės visureigį“, – teigė jis.

O štai Audrius neabejoja, ką rinktųsi: „Tai būtų „Land Rover Range Rover Evoque“. Tiesiog žinau, kad jai patinka būtent šis modelis“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)