Prie J.Vosyliaus trobos stovintis geltonas automobilis „Trabant” prie bagažinės dangčio turi lentelę, kuri liudija, kad šis automobilis Rytų Vokietijoje pagamintas 1986 metais, o jo svoris – 615 kilogramų, tiesa, dabar jis sveria mažiau, nes nebėra variklio.

„Svarbiausia, kad degalai nekainuoja, o važiuoti patogu ir vasarą, ir žiemą”, – gyrė savo išskirtinę transporto priemonę 52 metų J.Vosylius, kurią iš kaimyno pirko už 150 Lt.

Dega ne tik „Trabant” žibintai, posūkių signalai, bet ir geltonos spalvos švyturėlis ant stogo. Veikia ir priekinio stiklo valytuvas, kuris maitinamas nuo akumuliatoriaus bagažinėje, tik garso signalo ir radijo automobilyje nebėra – nuo drėgmės jie sugedo. Kad žiemą neužšaltų priekinis stiklas ir matytų kelią, J.Vosylius įsirengė krosnelę ir vežiojasi nedidelį dujų balioną – pašildžius nutirpsta ne tik priekinis, bet ir kiti langai, salone būna šilta ir jauku.

„Vaikystėje labai norėjau būti vairuotoju. Bet pažymėjimo taip ir neįgijau. O dabar jis daug kainuoja. Todėl bent tokią transporto priemonę vairuoju”, – Augalų kaimo ūkininkas paaiškino, kodėl sukonstravo tokią mašiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)