Žurnalistų ralis prasidės birželio 1 d. Rygoje, Rotušės aikštėje. Prie lenktynių starto linijos išsirikiuos per 40 įvairiausių markių automobilių, iš kurių 32 ekipažai varžysis lenktynininkų įskaitoje ir 11 - turistinėje grupėje, tapsiančioje renginio naujove.

„Organizatorius džiugina, jog į kvietimą dalyvauti ralyje atsiliepė garsiausi automobilizmo temomis rašantys kolegos iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos ir Ukrainos. Drąsiai galima teigti, jog kartu su kolegomis iš Lietuvos „Press“ ralyje matysime visas žurnalistikos žvaigždes, kurių nuomonės laikraščių ir žurnalų puslapiuose, televizijos ir radijo laidose paiso daugelis skaitytojų, klausytojų bei žiūrovų“, - teigia ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Po kelių metų pertraukos į ralį atvyksta labai populiaraus Rusijoje automobilininkams leidžiamo žurnalo „Autoreviu“ net keturių ekipažų desantas. Jo lyderis ne tik spaudos puslapiuose, bet ir lenktynių trasoje Olegas Rastegajevas 2004 metais Lietuvoje vykusiame žurnalistų ralyje iškovojo trečiąją bendrosios įskaitos vietą. Šiemet Olegas kartu su šturmanu Borisu Kostyrko vairuos greitą „Škoda Fabia RS“ ir yra laikomas vienu iš automobilių su varikliais iki 1600 kubinių centimetrų klasės lyderiu.

Maskviečiai Pavelas Carinas lenktyniaus su mini">„Mini Couper“, Nikita Gudkovas – „Renault Clio RS“, o Vladimiras Melnikovas – su „Citroen DS3“.

„Press“ ralis
Nuolatiniai „Press“ ralių dalyviai, 2010 m. ralio laimėtojai, Lenkijos žurnalistai Jacekas Jureckis ir Arkadiušas Raszewskis šįkart atvyksta su „Fiat 500 Abarth“, o „Auto Bild Ukraina“ redaktorius Olegas Vasylevskis, kuriam talkins lietuvis Aurimas Lekavičius, tramdys „Citroen DS3“.

Beje, „Press“ ralyje 2012 dalyvaus ne tik Ukrainos, bet ir Latvijos ir Lietuvos „Auto Bild“ redakcijų atstovai. Latvis Ojars Vetra vairuos „Ford Focus“, o kolega iš Lietuvos, „Press“ ralio debiutantas Jurgis Paplaitis varžysis turistinėje klasėje.

Dar vienas nuolatinis šių ralių dalyvis, kijevietis Aleksejus Močianovas šįkart šturmano kėdę patikėjo savo sūnui Jurijui. Svečių duetas vairuos „Subaru Impreza WRX“.

Itin efektingai žvyro trasose važiuojantys Latvijos žurnalistai Martins Dzenitis su Andriu Malnieku tramdys „Mitsubishi Lancer Evo“ ir varžysis galingiausių automobilių, kurių variklių darbo tūris – per 2000 kubinių centimetrų, klasėje, o jų kolegos iš „Latvijas Avize“ Ilgvars Brizga ir Guntars Pulss ieškos kelių ant nugalėtojų pakylos su seat">„Seat Leon“.

Prieš tituluotus ir greitus kolegas iš užsienio nenublanks ir gausiausia ralyje lietuvių delegacija.

Pagrindiniu pretendentu į laimėtojus iki 2000 kub. cm. klasėje laikomas nekarūnuotas šių lenktynių karalius, laimėjęs net šešis „Press“ ralius, LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius, kuriam vėl talkins patyręs šturmanas Adomas Šablevičius, važiuosiantys su „Nissan Almera“.

Pakartoti 2006-ųjų triumfą, kai kartu su Broniumi Samuoliu laimėjo ralį, kupinas ryžto ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Mindaugas Grinius, prieš dvejus metus debiutavęs kartu su sūnumi Adomu. Ir labai sėkmingai – tėvo ir sūnaus duetas iškart džiaugėsi trečiąją vietą klasėje.

Graži tradicija, kai dailiosios lyties atstovės „Press“ raliuose rungiasi kartu su vyrais, nebus pažeista ir šįmet. Ralyje debiutuos eterio žvaigždė Nomeda Marčėnaitė, kuriai talkins sesuo Rusnė, o portalo autoledi.lt redaktorei Laimai Staknytei-Patinskienei šįkart talkins šalies automobilių ralio čempionate dalyvaujanti Vesta Survilienė

Beje, Vesta neliks vienintele šio ralio dalyve iš čempionate besivaržančių sportininkų sąrašo. Tikra ralio žvaigždė, daugkartinis pirmenybių laimėtojas ir prizininkas Vytautas Švedas „Press“ ralyje talkins VIP klasėje jėgas bandysiančiam draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialo vadovui Kęstučiui Motiejūnui.

Septynioliktojo „Press“ ralio dalyviai per dvi dienas turės įveikti bendrą 413,9 km ilgio maršrutą, iš kurio 63,5 km sudaro greičio ruožai ir specialiosios rungtys.

Žurnalistai pirmąją dieną beveik išimtinai varžysis Latvijos trasose, o kitą – birželio 2-ąją, greičio ruožai ir specialiosios rungtys drieksis Plungės ir Rietavo apylinkių keliais.

11 val. Rietave, centrinėje miesto Laisvės aikštėje prasidės įdomios stebėti žiūrovams paralelinio slalomo varžybos „Continental“ taurei laimėti, kai vienu metu iš skirtingų aikštės pusių startuos po du ekipažus.

Ralio dalyviai ir šįkart neaplenks „Žemaitijos“ kroso trasos, kur bus surengtos „Gjensidige“ taurės varžybos.

Žurnalistų ralis baigsis 15.05 val. prasidėsiančiomis dar vienomis paralelinio slalomo lenktynėmis „Toyota“ taurei laimėti, rengiamomis Plungėje, šalia turgaus esančioje Laisvės gatvėje.

Beje, ir Rietave, ir Plungėje žiūrovai galės ne tik susipažinti, bet ir išbandyti naujausius „Toyota“ automobilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)