Sąmokslo teorijų kūrėjams – dar viena derlinga dirva diskusijoms. Nuo 2015 m. visuose Jungtinėse Amerikos Valstijose parduodamuose naujuose automobiliuose turės būti įrengtos taip vadinamosios „juodosios dėžės“, skelbia „Car and Driver“ interneto svetainė. Šį įstatymų projektą patvirtino JAV Senatas, jam dar turi pritarti ir Atstovų rūmai.

Kol kas tiksliai nežinoma, kokie bus reikalavimai „juodosioms dėžėms“. JAV Transporto departamentas siūlo, kad jos fiksuotų net 15 skirtingų automobilio parodymų. Tai būtų pagreičio ir stabdymo įrašymas, judėjimo kryptis ir stabdžių pedalo padėtis saugos oro pagalvių išsiskleidimo metu.

Tačiau tame pačiame įstatymų projekte itin griežtai numatyta, kokiais atvejais gali būti naudojama „juodosiose dėžėse“ sukaupta informacija. Pabrėžiama, kad surinkti duomenys bus automobilio savininko nuosavybė, o teisėsaugos ar kiti valdžios organai jais galės pasinaudoti tik teismui leidus.

Tiesa, išimtis gali būti padaryta gelbėtojams, atvykusiems į eismo įvykio vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)