Stipriausių komandų sąrašą pradeda „D1Sport“ klubas, kuriam atstovauja ir vienas iš pagrindinių šio renginio koordinatorių Kastytis Alekna. Greta jo „Nissan 200SX S14“ automobilio pirmajame čempionato etape važiuos rusas Aleksas Zorinas su „Nissan 200SX S15“ bolidu, Andrius Šlajus su automobiliu „BMW 327 E30“ ir „BMW E36“ serijos „Compact“ bolidą vairuojantis Darius Kepežinskas. Taip pat „D1Sport“ viltis deda dar į du komandos narius, kurie turėtų spėti paruošti savo automobilius iki čempionato starto. Tikimasi, kad čempionate startuos Viačeslavas Burbulas ir Klaidas Rimkus.

Didelėmis ambicijomis tradiciškai ginkluota „Drifter.LT“ komanda. Vienam iš šalies „drifto“ čempionato senbuvių Dariui Baliui kol kas nepavyko surinkti savo bolido, todėl čempionate jis važiuos su komandos draugo Timo Simniškos automobiliu „Lexus SC300“.
Atsipalaiduoti varžovams neleis ir naujas šios komandos narys Ronaldas Ramoška, sezonui paruošęs įspūdingai atrodantį „Nissan 200SX S14a“ bolidą.

Ištikimas „BMWfan“ klubui lieka praėjusių metų „driftingo“ čempionato karalius Andrius Čibirka. Jis savo titulą ir komandos garbę vėl gins vairuodamas „BMW 330 E30“ automobilį. Pirmajame varžybų etape dalyvaus ir idėjinis komandos vadas Andrius Miciūnas, važiuosiantis savo oranžiniu „BMW E30“ ir „Nissan“ hibridiniu bolidu.

Sumaišties į nusistovėjusią favoritų kovą šiemet neabejotinai įneš visiškai nauja komanda „RBS Motorsport“. Jos įkūrėjas Ramūnas Brūzga vairuos hibridinį „Nissan“ ir „Toyota“ bolidą. Gerokai modifikuotas bolido variklis pasiekia mažiausiai 600 AG. Kiti du komandos nariai yra yra praeityje tituluoti „driftingo“ čempionatų karaliai – Kestutis Petronis ir Evaldas Kovalneko.

Driftingo čempionato senbuviams lengvai nusileisti neketina neketina ir dar viena nauja komanda − „50garage“. Ją sudaro iki tol pavieniui nereguliariai pasirodydavę jauni „drifteriai“: Mindaugas Dūda su „Nissan 200SX RS13“ bolidu ir automobilį „Nissan 200SX S13“ vairuojantis Julius Vižinis.

Publikos ir žiniasklaidos simpatijų šiemet turėtų sulaukti jaunasis talentas Arnas Orechovas. Nors šiam vairuotojui vos penkiolika metų, tačiau jis jau spėjo sudalyvauti ne vieneriose oficialiose varžybose. „Nissan 200SX S13“ bolidą vairuojantis vaikinas kartu su Tadu Amodaičiu sudaro „NP Team“ komandos branduolį.

Šiemet driftingo čempionate netrūks ir užsieniečių. Kartu su „D1Sport“ komandos nariu rusu A. Zorino pirmajame epate taip pat dalyvaus automobilį „Nissan 200SX S14“ vairuojantis Baltarusijos atstovas Dzimtrijus Samoškinas. Taip pat startuos Latvijos driftingo meistrai. Iš viso pirmajame „Driftingo čempionato 2012“ etape dėl lyderių pozicijų kausis per 30 geriausių automobilių šoninio slydimo meistrų iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos. „Driftingo čempionato 2012“ teisėjų brigadą pirmąjame etape papildys driftingo specialistai iš Olandijos ir Lenkijos.

Pirmasis „Driftingo čempionato 2012“ etapas vyks gegužės 20 d. „Siemens arenos“ automobilių stovėjimo aikštelėje. Varžybų pradžia 16 val. Lankytojai įleidžiami nuo 15 val. 30 min. Pirmojo etapo nugalėtojų apdovanojimo ceremonija numatoma 20 val.

Pranešama, kad jau parduodami bilietai į sezono atidarymą ir pirmąjį etapą. Tiek visose „Bilietai Lt“ kasose, tiek ir internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)