15 metrų ilgio, 1,7 m aukščio šešiolikaduris siurrealistinės išvaizdos šedevras, kuriuo, įsitaisę karališkuose krėsluose, keliauti gali 23 keleiviai, aprūpintas 300 kW elektromotoru ir teoriškai turėtų išvystyti 250 km/h greitį. Vienu įkrovimu transporto priemonė nuvažiuoja 200 km.

Projektas „Superbus“, kuriam sėkmę prognozuoja ir „Virgin Galactic“ savininkas, britų milijardierius Richardas Bransonas, pradėtas įgyvendinti prieš penketą metų. Futuristinis autobusas pirmąsyk buvo išbandytas dar pernai.

Olandijoje šią žeimą iškrito nemažai sniego, tad „Superbus“ konstruktoriai nusprendė savo kūdikį išmėginti ir sniego kelyje. Labiausiai inžinierius domino stabdžių sistema. Pagal skaičiavimus, važiuojant net ir maksimaliu greičiu, autobuso stabdymo kelias neturi viršyti 200 metrų. Turint omenyje tai, jog su keleiviais, bagažu ir degalais toks autobusas sveria apie 9,5 tonos, iššūkis stabdžiams – išties nemenkas. Autobuse įrengta ir informacinė sistema, suteikianti duomenis apie kelyje pasitaikiusias kliūtis.

Žiemos bandymuose superautobusas pasirodė geriau nei užtikrintai. Važiuodamas 85 km/val. greičiu ant sniego jis riedėjo klusniai ir stabiliai – taip pat ir atliekant manevrus. Tuo įsitikinti galima šiame vaizdo siužete.