Tarptautinis elektromobilių maratonas „Talinas-Monte Karlas 2012“ – 1930 m. Estijos surengtų automobilių žvaigždžių lenktynių tęsinys. Aštuonerius metus vykęs renginys nutrūko šalį okupavus Sovietų Sąjungai. Tradicija atkurta tik 2011 metais. Ralį atidarė tuo metu Taline viešėjęs Monako princas Albertas II. Prie starto linijos stojo 14 elektrinių transporto priemonių. Įveikusios 3500 km Monte Karlą pasiekė keturios.

Planuojama, kad šiemet elektromobilių maratonas vyks 3 etapais: Baltijos (Estija, Latvija, Lietuva ir Lenkija), kalnų (Čekija, Slovakija ir Austrija) ir Adrijos (Italija ir Monakas). Lietuvoje numatomos stotelės Panevėžyje ir Kaune.

Varžybose ketina rungtis 6 transporto priemonės, tačiau atskiruose etapuose dalyvių bus ir daugiau. Taline lenktynes atidarys Monako princesė Charlene ir miesto meras Edgaras Savisaaras, Monake užbaigs princas Albertas II.

„Projektą galiu pavadinti protingomis lenktynėmis – norime, kad jos populiarintų naujas technologijas, alternatyvas automobilių rinkoje. Norime, kad renginys paskatintų diskusijas šia tema. Kartu siekiame parodyti, kad inovacijos nėra kažkas nepaprasta – naujam gyvenimui galima prikelti net ir seną transporto priemonę. Tai pademonstruos maratono dalyviai – ne tik naujieji „Tesla Roadster“, bet ir 1958 metais pagaminta „Pobeda“, - sakė Monako Kunigaikštystės garbės konsulas bei maratono direktorius Juris Tammas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją