Pasak Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 2-ojo skyriaus viršininkas Dariaus Zaso, tokių nusikaltimų išaiškinamumas Lietuvoje siekia maždaug 50 procentų. Tiesa, draudimo bendrovės piešia kur kas niūresnį vaizdą ir tvirtina, kad pavogtus automobilius atgauna mažuma klientų.

Bendrovės „ERGO Lietuva“ Žalų administravimo skyriaus vadovo Nerijaus Giedraičio teigimu, pavogti automobiliai savininkams sugrąžinami itin retai. Anot jo, praėjusiais metais buvo surastas vos vienas, o užpernai – tik trys vogti automobiliai, buvę drausti šioje bendrovėje. „Skaičiuojant procentais, tai atitinkamai 2 proc. pernai ir 8 proc. - užpernai. Be to, rasti automobiliai dažnai būna apgadinti: išlaužytomis spynelėmis, išdaužtais stiklais, perkaltais kėbulų numeriais ar sugadintais elektronikos įrenginiais“, - LŽ vardijo N. Giedraitis.

„Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas LŽ tvirtino, kad iš pernai pavogtų 102 mašinų pavyko rasti tik 21.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)