Įmonės „Susisiekimo paslaugos” direktorius Gintas Bliuvas pripažino, kad permainoms ryžosi ir dėl benamių, kurie buvo radę keletą būdų, kaip iš automatų prasimanyti pinigų.

Benamiai iš automatų litus anksčiau krapštydavo kokteilių šiaudeliais, bet šis įrankis ilgainiui tapo nepatogus, nes būdavo sugaištama daug laiko. Pastaruoju metu sostinės benamiai monetas dažniausiai krapšto paprastu iš vielos išlankstytu kabliu.

Prieš tai benamiai į angą, skirtą pinigams, įgrūda cigaretės nuorūką, ją įstumia tiek, kad jos nebūtų matyti, o vairuotojui įmetus monetą ją sulaiko nuorūka.

Vis dėlto aparatai bus keičiami ir dėl to, kad seniesiems trūksta atsarginių detalių ir dabartiniai automatai neįjungti į bendrą tinklą, o tai apsunkina įrangos priežiūrą.

Anksčiau buvo skelbta, kad savivaldybė paskelbs viešą tarptautinį konkursą įsigyti naujus automatus, o įrangai ketinama išleisti 4,62 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją