Konkurso rengėjai gali mintinai išvardinti keletą dalyvių, kurie beveik kasmet nepraleidžia tokių renginių. Vienas jų – „BTA draudimo“ atstovas Kęstutis Taškūnas, nuolat laimintis ar tampantis daugelio šalyje rengiamų mėgėjų automobilių ralio varžybų nugalėtoju ar prizininku.

„Dešimtą kartą organizuojami „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimai yra beveik tobula galimybė visiems ambicingiems automobilininkams išmokti vairuoti dar geriau, nei tai daro šiuo metu, - sakė konkursą rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Juolab, kad konkurso rengėjai kartu su partneriais paruošė tikrai neprastą smegenų mankštos bei praktinio vairavimo pratimų paketą, kurį lukštenti bus ne tik naudinga, bet ir įdomu“.

Šiais metais geriausiojo vairuotojo konkursas vyks „Regitros“ filialuose trimis etapais - rugsėjo 17 d. Kaune, rugsėjo 24-ąją Klaipėdoje ir spalio 1-ąją Vilniuje, kur ir paaiškės nugalėtojas. Norintys dalyvauti konkurse turi užpildyti registracijos anketas ir atsakyti į specialioje interneto svetainėje pateiktus 5 klausimus. Teisingų atsakymų autoriai ir bus pakviesti į atrankinius turus.

Vėliau, visų trijų etapų dalyvių laukia trigubai ilgesnis teorinių klausimų sąrašas. Jiems teks pademonstruoti ir saugaus eismo, taupaus važiavimo, automobilio techninės sandaros ir atskirų sistemų principų, automobilizmo istorijos žinias it kt. Teorinius klausimus dalyviams rengia Susisiekimo ministerijos bei „Regitros“ specialistai, o visų konkurso dalyvių praktinio automobilio valdymo gebėjimai bus tikrinami pakvietus sėsti prie „Toyota Auris HSD“ vairo.

Į „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ rinkimų finalą vyks Vilniuje spalio 1-ąją bus pakviesti 21 atrankiniuose etapuose geriausiai pasirodęs vairuotojas.

Čia dalyvių jau lauks dar daugiau įvairių netikėtų rungčių, kurios bus paskelbtos tik tos dienos rytą. Yra žinoma tik tiek, kad konkurso finalininkams teks vairuoti įvairius „Toyota“ automobilius.

Dalyvauti ir pasistengti nuskinti absoliutaus nugalėtojo laurus verta dėl labai pragmatiškos priežasties: tiksliausiai į klausimus atsakinėjęs ir greičiausiai slalomo trasą įveikęs žmogus gaus lėktuvo bilietą ir akreditaciją į vieną svarbiausių automobilininkų forumų visame pasaulyje – tarptautinę Ženevos automobilių parodą, vyksiančią 2012-ųjų kovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją