Kaip sakė Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ direktoriaus pavaduotoja Kristina Pladienė, toks sprendimas priimtas siekiant padėti nukentėjusiems Japonijos žmonėms. Automobilių parodos lėšos pasirinktos todėl, kad jos dalyviams ši skaudi nelaimė turėjo tiesioginės įtakos.

Šiuo metu dalyvauti parodoje jau užsiregistravo per 80 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Prancūzijos. Tai ir automobilių gamintojų atstovai, ir automobiliams aksesuarus gaminančios įmonės, ir sunkvežimių, logistikos, automobilių detalių, padangų bendrovės.

Parodos salėse bus eksponuojami „Peugeot“, „Fiat“, Isuzu“, „Toyota“, „Lexus“ bei daugybė kitų gamintojų automobilių.

Viena parodos salė pavadinta „Inovacijų“. Čia bus demonstruojami naujausi hibridiniai automobiliai, taip pat dauguma Lietuvoje sukurtų, elektra varomų automobilių, motociklų, dviračių. Žiūrovai galės susitikti su šių ekologiškų transporto priemonių kūrėjais, sužinoti, kaip įprastą automobilį perdaryti į elektrinį ir kiek tai kainuoja.

„Inovacijų“ salėje taip pat bus demonstruojama naujausia navigacinė įranga, automobilių garso įranga, komforto įranga, programinė įranga transporto valdymui ir stebėjimui.

Ekologiškos ir ekonomiškos transporto priemonės – tai pagrindinė ALT parodos tema. Tad čia bus surengta konferencija „Noriu vairuoti žalią“, kurioje bus galima sužinoti apie elektrinių automobilių perspektyvas šalyje, apie tai, kaip taupyti degalus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją