„Tikiu, kad puikus Kelių eismo taisyklių žinojimas padeda išvengti daug nemalonių situacijų kelyje. Egzamino klausimai tikrai nebuvo lengvi. Rengdami užduotis pagalbos prašėme vairavimo instruktorių, kelių policijos, naudojomės savo sukaupta didžiule duombaze ir stengėmės pateikti tokius klausimus, kurie atspindėtų situacijas, su kuriomis vairuotojai kasdien susiduria kelyje. Kartu su draudimo polisu gaunate ir eismo įvykio deklaraciją, tačiau linkiu, kad ji niekada nebūtų panaudota pagal paskirtį“, – apdovanodamas Nacionalinio kelių eismo taisyklių egzamino nugalėtojus linkėjo „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

DELFI redakcijoje apdovanotas Vilniaus miesto savivaldybėje geriausiai pasirodęs Laurynas Kazlauskas, Kaune KET egzamino nugalėtoju pripažintas vairavimo instruktorius Algis Papievis, Klaipėdoje laimėjęs Česlovas Velykis, nesuklydęs nė karto, ir Panevėžio mieste nugalėtoju tapęs Povilas Slavinskas.

Visi keturi egzamino nugalėtojai iš skirtingų miestų buvo apdovanoti egzamino organizatoriaus „Lietuvos draudimo“ įsteigtu prizu – vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu metams.

Šiemet pirmą kartą savo žinias buvo galima pasitikrinti ir internetu – neišeinant iš namų. Šia galimybe pasinaudojo apie 1100 dalyvių, egzamino valandą sprendusių užduotis portale DELFI. Bent po vieną teisingą atsakymą į visus klausimus pažymėjo 21 dalyvis, iš kurių burtų keliu buvo išrinkti 6 laimingieji: Aistė Sokolovaitė, Andrius Sinkevičius, Gintautas Macijauskas, Mindaugas Valaitis, Žilvinas Izdonavičius ir Valentas Vasiliauskas. Jiems taip pat atiteko vertingas prizas – privalomasis vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas metams.

Kaunietė A. Sokolovaitė buvo vienintelė mergina tarp atsiimti prizų atvykusių KET žinovų. Įdomu ir tai, kad mergina dar neturi vairuotojo pažymėjimo, tačiau pradėti vairuoti ji tikisi jau greitai.

„Vairavimo egzaminą laikysiu jau kitą savaitę, balandžio 23 dieną. Teorijos egzaminą buvau išlaikiusi iš pirmo karto praėjusią vasarą, o dabar norėjau pasitikrinti žinias. Klausimai tikrai nebuvo sunkūs, ėmiau ir ekspromtu išsprendžiau, tačiau kai sulaukiau skambučio, kad tapau nugalėtoja, nepatikėjau – galvojau, kad apgaudinėja kažkas“, – sakė A. Sokolovaitė.

Iš viso į Nacionalinį kelių eismo taisyklių egzaminą Vilniaus miesto savivaldybėje ir „Lietuvos draudimo“ skyriuose Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje savanoriškai pasitikrinti žinias susirinko daugiau nei 100 vairuotojų. Egzamino metu dalyviams pateiktas 31 specialiai atrinktas klausimas iš kelių eismo taisyklių.

Egzaminas šiemet surengtas jau antrą kartą ir skirtas ugdyti vairavimo kultūrą per pozityvų pavyzdį. Egzaminą surengė „Lietuvos draudimas“, bendradarbiaujant su Susisiekimo ministerija, Vilniaus miesto savivaldybe, Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu bei naujienų portalu DELFI ir Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją