Rothenburgo oro uoste brolių Urlandų automobilis pasiekė 235 km/val. greitį. Į patobulintą „Trabant“ buvo sumontuotas 2.2 l, 270 AG „Honda“ variklis.

Anksčiau Gineso rekordų knygoje buvo įrašytas 201 km/val. greičio „Trabant“ rekordas. Broliai padidino rekordą daugiau nei 30-ia kilometrų.

Vakarų Vokietijoje įvairių modifikacijų „Trabant“ automobiliai buvo gaminti nuo 1957 iki 1991 m. Per šį laikotarpį nuo konvejerių nuriedėjo daugiau nei 3 mln. mašinų. Įprasti „Trabant P601“ buvo su dviejų cilindrų 26 AG varikliu. Maksimalus jo greitis siekdavo apie 100 km/val., o įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/val. užtrukdavo apie 21 sek.

„Trabant“ automobiliai dėl gana mažos kainos ir nedidelio svorio (620-660 kilogramų) buvo mėgstami automobilių sporte tiek Vakarų, tiek suvienytoje Vokietijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją