Ši ekipa gerai žinoma automobilių sporto gerbėjams. Dainius yra TV laidas apie automobilius vedantis žurnalistas bei daugybės ralių nugalėtojas. Tėvo pėdomis seka ir dukra Lina. Šeima važiavo „Toyota Prius“ automobiliu, kurio teršalų emisija tik 89 g/km.

Antrą ir trečią vietas ralyje pelnė kiti žinomi įvairių ralių lyderiai Ąžuolas Žadeika ir Vincas Gerdžiūnas važiavę su žmonomis Lina ir Reda. Jie vairavo automobilius „Renault Twingo“ bei „Volkswagen Golf“.

Ralyje dalyvavo ir žinomi žurnalistai ir automobilių importuotojai, įvairių bendrovių vadovai. Jauniausiam dalyviui buvo vos keli metai, o vyriausiam – per 60 metų.

Per dvi dienas dalyviai įveikė apie 200 kilometrų trasą Lazdijų rajono keliais bei turėjo atlikti apie 25 užduotis. O jos buvo itin įvairios ir netikėtos. Geri automobilių sporto meistrai galėjo pasireikšti vairuodami trijose figūrinio vairavimo rungtyse bei laiku įveikdami tikslaus pravažiavimo ruožą.
Istorijos žinovai galėjo sublizgėti demonstruodami žinias apie Lietuvos partizanus, istorines Lazdijų rajono vietoves.

Buvo ką veikti ir žemės ūkio žinovams – ūkininko R.Svipo fermoje reikėjo surasti...limuziną. Daugelis pradžioje ieškojo ūkyje paslėpto automobilio, tačiau nustebo sužinoję, kad limuzinas – tai mėsinių karvių rūšis. Už kiekvieną neteisingai atsakytą klausimą buvo skiriama 10 sekundžių bauda.

Sekmadienio rytą ralio organizatoriai nustebino dalyvius pranešę, jog jų visų laukia rytinė mankšta – kroso bėgimas, tritaškių metimas, plaukimas ir panašios rungtys. Šiose rungtyse pelnyti taškai taip pat lėmė rezultatus. O ko gero pats netikėčiausias organizatorių pasiūlymas buvo surinkti kuo daugiau šiukšlių Dusios ežero pakrantėse. Už kiekvieną surinktą šiukšlių maišą buvo atimamos 5 baudos sekundės. Čia vėl pasižymėjo Leonavičių šeima surinkusi net 11 maišų šiukšlių.

Tarp rungčių dalyviai keliavo ir pramogavo: aplankė garsiąją Kryžių bažnyčią ir bendravo su jos klebonu, susipažino su Metelių nacionaliniu parku ir sužinojo kas yra geležinė varlė, apžiūrėjo Veisiejų miestelį, susitiko su Lazdijų Meru A.Margeliu ir domėjosi krašto perspektyvomis.

Pasak ralį organizavusio Lietuvos žurnalistų autoklubo atstovų, toks ralis bus rengiamas kasmet vis kitame šalies regione. Dalyvauti lenktynėse galima bet kokiu standartiniu automobiliu, o jame gali važiuoti visa šeima.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją