Pasak vyrų, važiuodamas automobiliu tokį atstumą ir vertintum visai kitaip. O keliaujantieji raiti ant motociklų supranta, kad tokia kelionė iš keturių alytiškių pareikalavo didžiulės fizinės ištvermės, atsparumo stresinėms situacijoms, susikaupimo ir atsakingumo. Važiuojant motociklu kalnų keliais, pliaupiant smarkiam lietui menkiausias neteisingas judesys, manevras, klaidingas taktinis sprendimas gali būti lemtingi.

Vyrai pelnytai didžiuojasi sėkmingai įveikę nemažą išbandymą, dar kartą pasitvirtinę galintys motociklais lėkti ne tik Alytuje, Lietuvoje, bet ir nepalankiausiais kitų šalių keliais. Kelionės įspūdžių bagaže apstu aštrių potyrių, o L.Miliauskui, anot brolių baikerių, gal galima pridėti 10 proc. patirto ekstremalumo. Mat Laimutis į tolesnę kelionę motociklu važiavo pirmą kartą.

„Crazy in the Dark MC“ klubo baikeriai kasmetiniame „Harley Davidson“ sąskrydyje dalyvavo jau trečią kartą, anksčiau - Olandijoje ir Danijoje. Kitąmet toli važiuoti nereikės: 2011-ųjų „Harley Davidson“ superralis vyks Lietuvoje.

Teko priprasti prie drėgnų drabužių

„Susirinkome Alytuje, lietus dar nebarbeno, bet pajudėjus prapliupo ilgai grojantis trijų dienų lietus. Pirma nakvynė - Lenkijoje, dvare prie Žešovo. Labai smagus dvaras, atskiri kambariai, gera (Laimio nuderinta) kaina, skanūs pusryčiai ir nesibaigiantis lietus, - pasakoja Robertas. - Antrą dieną įlindome į Slovakiją, prašokome be sustojimų, pavalgėme kniedlikų (virtinių) su guliašu prie Vengrijos sienos. O Vengrijoje lietus - ir ryte, ir vakare. Važiavome gražiu keliu per kalnus ir miškus nuo Egerio į Miškolcą, bet dėl stipraus lietaus ir rūko džiaugsmo buvo nedaug. Miškolce pavėlavome į karštus baseinus, bet labai nesisielojom: prisivirėm grikių su mėsos konservais, sušildė degtinėlė, o batus džiovino džiovintuvas. Trečią dieną startavome smarkiai lyjant, jau pirmuose kilometruose gavome duobių. Laimis ir aš susilankstėme ratlankius, o Laimučiui nulėkė veidrodėlis. Bet mūsų tai nesustabdė, nakvojome jau Rumunijoje, Sibiu mieste. Ryte vėl lietus, pagal planą mūsų laukė rumunų karo kelias per kalnus. Deja, šio ketinimo neįgyvendinome, pusiaukelėje paaiškėjo, kad kelias dėl sniego uždarytas. Teko suktis ir pavakaryje jau važiavome per Dunojų į Bulgariją.

Rumunija paliko visai smagų įspūdį, tik šunys puldinėjo ir padavėjų nepavyko priversti nusišypsoti. Bet keliai geri ir visa kita gerai. Bulgarijoje nakvynė Veliko Tarnove, vėl Laimis suderino puikų viešbutį. Evaldas gavo vietinių baikerių kontaktus, tai vakarojome kartu su trimis „naktiniais vilkais“. Gražus vakaras, ryte - fotosesija kartu prie pilies, ir vėl į trasą!“

Graikijos egzotikos dalelė - paslaptingieji vienuolynai

Nuostabių įspūdžių baikeriams paliko garsieji Graikijos Meteoros vienuolynai, tiesiog kabantys ant aukštų uolų. Meteoros vienuoliai visiškai atsiskyrę nuo civilizacijos. Kaip jie patys pasiekė atšiaurias, pavojingas uolų viršūnes, lieka paslaptis. O maistas, įvairūs reikmenys jiems tiekiami specialiais vežimėliais su virvėmis. Tiesa, šiandien vienuolynai pasiekiami ir turistams, tačiau vienuolių patalpos griežtai atskirtos nuo bet kokių pašaliečių žvilgsnio.

„Iš Meteoros patraukėme į pietus, prie jūros. Ir buvome labai nustebę, kai kurortiniame miestelyje negavome nakvynės. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - pasistatėme palapines ant jūros kranto, buvo dar vienas gražus vakaras. Rytą nuvažiavome į labai puikų paplūdimį, pasimaudėme, pagulėjome ir patraukėme į Patrą - į „Harley Davidson“ superralį“, - prisimena Arvydas.

Baikerių sąskrydyje alytiškiams buvo smagu. Programoje - muzikinių grupių pasirodymai, parduotuvėlė ir užkandinės, susitikimai su įvairių šalių broliais baikeriais, ypač smagūs - su kaimynais latviais, rusais... Didelis, šurmulingas, linksmas vakarėlis Graikijos pajūrio mieste Patroje!

Kartu su kitais superralio dalyviais alytiškiai siekė Guinnesso rekordo: per Rio-Antirio tiltą vienu metu lėkė daugiau nei pustrečio tūkstančio motociklų!

Kelionei pasibaigus - malonūs prisiminimai

„Kitą rytą - dar gabaliukas Graikijos, bet paskui - ilgas ir vietomis labai prastas kelias per Albaniją. Albanijoje ko nors labai naujo nepamatėme: šiukšlynai, vos ne visos mašinos - seni mersedesai ir begalė automobilių plovyklų. Albanai, matyt, gimsta tam, kad nusipirktų mersedesą ir tada jį plautų. Vakare įvažiavome į Juodkalniją - labai smagiai mus nustebinusią šalį. Ir gamtos grožiu, ir žmonių pozityvumu, ir gerais bei gražiais keliais. Pirmas žmogus, kuriam pasakėme, kad ieškom nakvynės, pasiūlė nakvoti pas jį, ir kiti pasirodė labai draugiški. Nakvojome pas aštuoniasdešimtmetį senelį, kuris mus priėmė labai nuoširdžiai, o ryte dar ir motociklus rožėm apkaišė. Kitą dieną mūsų laukė ypatingo grožio kelias Juodkalnijos ir Kroatijos pajūriu. Už kiekvieno posūkio aikčiojome ir fotografavome, ir startavę Podgoricoje pro Dubrovniką, per gabaliuką Bosnijos ir Hercegovinos atvažiavome į Kroatijos pajūrio kurortą Makarską. Vakare pasivaikščiojome, ryte pasimaudėme ir patraukėme Plitvicos ežerų link. Plitvicoje buvome vakare, tad ekskursiją atidėjome rytui. Tik Arvydas ir Laimutis dar nuvažiavo aplankyti Bosnijos ir Hercegovinos. Naują dieną pradėjome vaikščiodami po Plitvicos parką, mūsų dar laukė 560 km per Slovėniją ir Austriją į Mikulovą, miestą Čekijoje prie sienos su Austrija. Čekiškas alus ir šonkauliukai, ryte - startas į Varšuvą. Tiesa, Slovėnijoje išsiskyrėme su Arvydu, kuris pasuko į Prancūziją“, - kelionės dienoraštį skaito alytiškiai baikeriai.

Visi kiek keistokai jautėsi pasibaigus kelionei nuo motociklo persėdę prie automobilio vairo: mašina atrodė labai didelė, norėjosi mažinti greitį sukant vairą lyg motociklo rankenas, buvo neįprasta važiuojant nejusti vibracijos ir negirdėti stiproko garso. O užmerkus akis regėti kalnus, kalnus, kalnus...

Grįžę vyrai kitą dieną greitai ir produktyviai įsiliejo į darbą: taip yra įpratę, visi - verslininkai. Tačiau juto, pasak Roberto, kad malonūs kelionės įspūdžiai, prisiminimai dar ilgai maitins pozityvu: „Kelionėje 100 procentų pakeiti aplinką, dienotvarkę, buitį, daiktus aplink save, maloniai atsipalaiduoji ir visiškai atsijungi nuo įprasto gyvenimo...“

Rugpjūtį baikeriai kviečia į renginį

Pasakodami savo įspūdžius baikeriai nepamiršo priminti ir apie rugpjūčio 14-ąją - tradiciškai, kaip kasmet, klubo „Crazy in the Dark MC“ organizuojamą baikerių šventę. Šįkart ji vyks Dainų slėnyje. Prieš tai miesto gatvėmis nugriaudės baikerių paradas. Šventės programoje - įvairios rungtys ir staigmenos, suaugusiesiems - striptizas. Ir, žinoma, koncertas: pasirodys grupės „Aksomas“, „Išjunk šviesą“, Justinas Lapatinskas, bus pristatytas projektas „AC/DC“, koncerto vedėjas - Raimundas Bingelis. Klubo nariai tikisi, kad alytiškiams bus malonu vėl ateiti į baikerių sezono pabaigos šventę ir pasilinksminti iš širdies.