Teigiama, kad per metus „Lamborghini Murcielago“ išmetamą CO2 turi absorbuoti maždaug futbolo stadiono dydžio miškas.

Skaičiuojama, kad „Lamborghini“ automobilio CO2 emisija yra 5 kartus didesnė už „Žaliausia metų mašina“ išrinkto „Toyota iQ“, kuris į aplinką išskiria 99 g/km CO2. „Žaliausiu sportiniu“ automobiliu įvardyta „Opel Tigra“.

„Šiuo metu, kai degalų kainos šturmuoja aukštumas, yra geriausias metas pagalvoti apie aplinkosaugą prieš renkantis automobilį. „Lamborghini“ yra penkis kartus labiau gamtą teršiantis automobilis nei „Žaliausiu“ išrinktas iQ. Laimei, jų keliuose tėra keletas, o gamtai draugiškų automobilių tik daugėja“, – sakė ETA direktorius Andrew Davisas.

Labiausiai gamta besirūpinančiais Didžiosios Britanijos vairuotojais išrinkti škotai. Beveik pusė apklausoje dalyvavusių škotų atskleidė, kad jie rinktųsi mažesnę mašiną siekdami sumažinti eksploatacijos išlaidas.

Šiaurės Anglijos gyventojai apklausoje įvardyti kaip mažiausiai apie gamtą galvojantys vairuotojai – tik 34 proc. apklaustųjų svarstytų galimybę persėsti į mažą mašiną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją