BMW

1916 metais BMW buvo įkurta kaip aviacinių variklių gamykla Miunchene. Po ketverių metų BMW pastatė gamyklą į rytus nuo tuomečio Miuncheno Oberviesenfeldo oro uosto.

Prabėgus dar metams Miunchene buvo pagamintas pirmasis BMW motociklas. 1924 metais pirmą kartą skrista į Persiją lėktuvu, kuriame buvo įmontuotas BMW variklis. Prabėgus dvejiems metams, „Rohrbach Ro VII“ lėktuvas pasiekė penkis pasaulio rekordus su BMW VI aviaciniu varikliu.

1928-ieji – istoriniai metai, kai BMW nusipirko automobilių gamyklą Eisenache (Tiuringija), o kartu ir licenciją gaminti nedidelius automobilius „Dixi“. Kompanija pasirašė sutartį su Amerikos aviacinių variklių gamintoju „Pratt&Whitney“ radialiniams varikliams gaminti. Po metų „Dixi“ tapo pirmojo BMW automobilio pavadinimu. Jis buvo gaminamas Miunchene kaip ir kita BMW produkcija.

„Audi“

Viena iš Vokietijoje automobilius gaminančių kompanijų buvo „August Horch & Cie“, įkurta 1899 metų lapkričio 14 d. Jos įkūrėjas buvo vienas iš variklių pionierių Augustas Horchas. Jo aistra ir sumanumas padėjo gimti legendai – 1901 metais jau buvo galima išmėginti pirmąjį „Horch“ automobilį. Iki 1918 metų pabaigos buvo pagaminta daugiau nei 9100 maždaug 15 įvairių modelių „Horch“. 1909 metais buvo nuspręsta įmonę išplėsti. Kaip nauja markė pasirodė „Audi“, o šiuo vardu tais metais buvo pavadinta ir visa įmonė.

Ryškus istorijos epizodas susijęs su naujos markės pavadinimo atsiradimu. Augustas Horchas rašė, kaip jis kartu su kolegomis galvojo pavadinimą naujajam modeliui. Įtampa tapo varginama, nes idėjos viena po kitos buvo atmetamos. Ir tada buto šeimininko sūnus, kuriam buvo leista labai tyliai ruošti namų darbus, lyg išsiveržęs ugnikalnis puolė prie tėvo šaukdamas lotyniškai „Audiatur et altara pars...“ („Tėve, ar „Audi“ neskamba geriau?“) Vokiškos pavardės Horch (lietuviškai – „klausykis“) lotyniška versija „Audi“ tapo skambiu naujo modelio pavadinimu.

Nauja automobilių markė „Audi“ Europos keliuose pasirodė 1910 metais. Nuo to laiko mašinos tobulėjo. Nuo 1932 metų įmonė „Auto Union AG“ turi savo simbolį – gerai žinomą „Audi“ keturių apskritimų ženklą. Kiekvienas apskritimas simbolizuoja keturias automobilių gamybos įmones „Audi“, DKW, „Horch“ ir „Wanderer“. Jie susijungė, kad sukurtų skirtingų klasių automobilius dvidešimtojo amžiaus žmonėms, mašinas, kurių devizas per visą veržlų dvidešimtąjį amžių nėra pakitęs.

„Mercedes-Benz“

„Mercedes-Benz“ („Mercedes“) – Vokietijos automobilių gamintojas, priklausantis „Daimler Chrysler“ koncernui. „Mercedes-Benz“ gamina automobilius, autobusus ir sunkvežimius.

„Mercedes-Benz“ yra vienas žinomiausių ir seniausių automobilių gamintojų pasaulyje. Firma įkurta 1883 metais. Pagrindiniai rinkos konkurentai „Audi“, BMW, „Lexus“, „Bentley“ ir „Maserati“. Firminį ženklą – trikampę žvaigždę – sukūrė Gottliebas Daimleris, siekdamas parodyti, kad jo motorai gali būti naudojami žemėje, ore ir jūroje. Ant automobilių ženklas pasirodė 1909 metais. „Benz“ lauras buvo pridėtas 1926 metais. Jis simbolizavo dviejų firmų sąjungą. Žiedas, likęs iki dabar, pirmą kartą buvo panaudotas 1937-iais. Šiuo metu nauji „Mercedes“ automobiliai yra vieni prabangiausių. Jais dažniausiai važinėja pasiturintys žmonės.

„Volkswagen“

„Volkswagen“, arba trumpiau VW, automobilių gamybos įmonė, savo veiklą pradėjusi Volfsburge, Vokietijoje, 1937 metais.

„Volkswagen“ automobilių gamyba buvo pradėta paliepus tuomečiam šalies vadovui Adolfui Hitleriui. Jis paprašė Ferdinando Porsche sukurti tokį automobilį, kuriuo galėtų naudotis kone visi. Nors A. Hitleris niekada nemokėjo vairuoti mašinos, jomis labai domėjosi. Jis norėjo, kad automobilių varikliai būtų ne priekyje, kaip buvo įprasta, o gale, ir vėsinami oru, o ne vandeniu. Automobilis turėjo važiuoti mažiausiai 100 kilometrų per valandą greičiu. A. Hitlerio norimas automobilis turėjo turėti kuo mažesnį oro pasipriešinimą, taigi jis sugalvojo, kad tiktų vabalo forma. Pirmoji jų sukurta mašina buvo pavadinta „KdF-Wagen“. „KdF“ – tai akronimas iš „Kraft durch Freude“, kuris reiškia „galią per džiaugsmą“.

Antrojo pasaulinio karo metu fabrikas gamino automobilius vokiečių armijai. Po karo Jungtinė Karalystė ir JAV atnaujino fabriko produkciją. „Volkswagen“ automobiliai, o ypač „Volkswagen Beetle“ (žinomi kaip „vabalai“), tapo populiarūs visame pasaulyje. „Volkswagen“ taip pat gamina naujo modelio automobilį „New Beetle“. Jis šiek tiek primena senąjį variantą, nors yra kiek didesnis, greitesnis ir, žinoma, modernesnis.

„Volkswagen“ yra „Volkswagen group“ padalinys, kartu su „Audi“, NSU, SEAT, „Škoda“, „Bentley“, „Bugatti“ ir „Lamborghini“.