„Laitse Rallypark Grand Prix 2010“ organizatorių teigimu, renginio žvaigžde taps 63 m. švedas Stigas Blomqvistas. Jis iki šiol dalyvauja lenktynėse, paskutiniais metais dažniausiai vairuoja istorinius automoblius. Viena iš priežasčių, kodėl S. Blomqvistas sutiko dalyvauti „Laitse Rallypark Grand Prix“ – jis iki šiol nėra važiavęs galiniais ratais varomu „Lada VFTS“ automobiliu. Būtent tokiomis mašinomis, atitinkančiomis dabartinius lenktynių reikalavimus, bus varžomasi legendų klasėje.

Tačiau S. Blomqvistui, kuris 11 kartų iškovojo pasaulio čempiono titulą, šįkart nebus lengva nugalėti, nes lenktynėse dalyvaus stiprūs varžovai – Nikolajus Bolšych iš Rusijos, Seppo Hannukainenas iš Suomijos, Estijos lenktynininkai Raido Rüütelis, Ilmaras Raissaras, Jaanusas Liguras, Hardis Metsas ir Joelis Tammeka bei jau minėti Lietuvos atstovai S.Brundza ir E.Tumalevičius iš Lietuvos. Nugalėtojui atiteks pereinamoji Hanso Rüütelio taurė.

„Šiais metais lenktynėms pasirinkome ralio legendas, ir neapsirikome. Susitikome su Raido Rüüteliu, kurio šaknys čia, „Laitse Rallypark“. Ir jis pasiūlė surengti lenktynes dėl jo tėvo, Hanso Rüütelio taurės, kurios paskutinį kartą buvo rengtos dar praėjusį šimtmetį. Tuomet jose nugalėjo Ivaras Raidamas. Kadangi Raido pažadėjo pats dalyvauti, jam reikėjo varžovų. Taip viskas ir ėmė rutuliotis. Mes kreipėmės į daugelį lenktynininkų, žinoma, ne visi sutiko dalyvauti, nes jau buvo suplanavę kitus renginius. Tačiau mes ir toliau tęsiame derybas“,– sakė „Laitse Rallypark“ rinkodaros vadovas Priitas Koikas.

Lenktynėse dalyvaus ne tik legendos, bet ir geriausi dabartiniai Estijos lenktynininkai, kurie varžysis kitose klasėse. Tačiau kaip ir legendų klasėje, šis sąrašas nėra galutinis, organizatoriai prasitarė, kad laukia užsienio dalyvių atvykimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją