Specialiai varžybų organizatoriaus „Promo Sportas” įrengtoje trasoje naujausią BMW 5 serijos sedaną bei naujus „Audi A6“ ir E klasės „Mercedes-Benz“ išbandė gerai žinomi Lietuvos autosporto čempionai – Stasys Brundza, Kazimieras Vasiliauskas, Ernesta Globytė, Saulius Girdauskas, Ramūnas Čapkauskas, Jurgis Šiaudkulis, Jonas Dereškevičius, Vytautas Tarailė, Audrius Gelžinis, Jonas Gelžinis ir Audrius Gimžauskas.

Po draugiškos kovos paaiškėjo, kad „BMW Lietuvos čempionų taurės” varžybas laimėjo ir čempionų taures iškovojo Audrius Gelžinis (03'01''45), Saulius Girdauskas (03'06''42) ir Stasys Brundza (03'07''09).

„Visi Lietuvos čempionai rungtynėse pasirodė puikiai ir skirtumo tarp važiuojančiųjų atrodė visai nebuvo, bet susumavus visų trijų automobilių laiką ir trasos įveikimo tikslumą, buvo paskelbti šie nugalėtojai. Tačiau, kad ir kokia svarbi pasirodė laimėjusių lenktynininkų patirtis, smagu, jog autosporto profesionalams visai nedideliu skirtumu nusileido ir jaunieji lenktynininkai – Kazimieras Vasiliauskas ir Jonas Gelžinis – užėmę ketvirtąją ir penktąją vietas”, – sako „Krasta auto” vadovė Asta Bagdonavičienė.

Po „BMW Lietuvos čempionų taurės” varžybų lenktynininkai buvo paprašyti įvertinti visų trijų, o tarp jų ir naujojo BMW 5 serijos sedano, automobilių svarbiausias savybes. Skirtingų gamintojų modelius išbandžiusiems čempionams didžiausią įspūdį paliko BMW 5 serijos manevringumas, stabilumas posūkiuose ir patogus jo valdymas, kurį ypač gerai padėjo pajusti specialiai įrengta trasa. Būtent dėl šių savybių, absoliuti čempionų dauguma pasiekė geriausią rezultatą įveikdami trasą BMW automobiliu.

A. Bagdonavičienės teigimu, organizuojant „BMW Lietuvos čempionų taurės” varžybas buvo siekiama ne tik neįprastu būdu pristatyti naujausią BMW 5 serijos modelį, bet taip pat atiduoti duoklę nusipelniusiems Lietuvos autosporto čempionams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją