Jis tvirtai savo rankose laiko šio koncerno vairą ir sumaniai įveikia per krizę pastatytas užkardas, visu greičiu skriedamas pasaulio rinkos lyderio kryptimi, apdairiai įsigijęs 20 procentų japonų bendrovės „Suzuki“ akcijų.

Geriausio automobilių gamintojo vadovo rinkimuose antroji vieta – puiki dovana „Audi“ bosui Rupertui Stadleriui: praėjusiais metais automobilis su keturiais žiedais atšventė savo 100-ąjį jubiliejų.

Geriausio automobilių gamintojo vadovo rinkimuse nuo 2000-ųjų kasmet didžiausią taškų skaičių surinkdavęs buvęs „Porsche“ vykdomasis direktorius Wendelinas Wiedekingas praėjusiais metais negavo nė vieno balso. Pernai jis skandalingai pasitraukė iš užimamo posto ir sunkmečiu likusi su 10 milijardų eurų skola, „Porsche“ buvo priversta ieškoti naujų partnerių, todėl kompanija atsidūrė „Volkswagen“ globoje.

2009 metų geriausi Vokietijos mašinų gamintojų vadovai

Martinas Winterkornas (62 m., „Volkswagen“ koncerno vadovas)

Rupertas Stadleris (46 m., „Audi“ vadovas)

Bernhardas Mattesas (53 m., Vokietijos „Ford“ padalinio vadovas)

Norbertas Reithoferis (53 m., BMW koncerno vadovas)

Dieteris Zetsche (56 m., „MercedesBenz“ koncerno vadovas)

Hansas Demantas (59 m., buvęs „Opel“ vadovas)

Wendelinas Wiedekingas (57 m., buvęs „Porsche“ vykdomasis direktorius)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją