34 metų futbolo žvaigždė nepavargsta leisti pinigų automobiliams. Los Andželo „Galaxy“ futbolo klube žaidžiančio saugo automobilių kolekcijoje galima rasti ir išskirtinių modelių, ir kelių monstrų ir tiesiog praktiškų transporto priemonių.

D.Beckhamas turbūt nė pats tiksliai nežino, kiek galėtų kainuoti visi jo garažo eksponatai, tačiau britų portalas „citycarclub.co.uk“ suskaičiavo, kad jo automobiliai sunkmečiu iš viso nuvertėjo apie 200 tūkst. svarų sterlingų (apie 800 tūkst. Lt), o tai yra daugiausiai tarp visų Anglijos garsenybių.

Modelio pavadinime „užkoduoti“ inicialai

Vienas pirmųjų futbolininko automobilių buvo „Volkswagen Golf“. Šiuo keturračiu būsima žvaigždė važinėjo 1994 m., būdamas 19-os, kuomet dar laukė savo šlovės valandos „Manchester United“ ekipoje. Pernai vienas anglas šį „golfuką“ bandė parduoti už 1995 svarų sterlingus (beveik 8 tūkst. Lt).

Vėliau talentingas jaunuolis ėmė vis daugiau dėmesio skirti naujoms šukuosenoms bei keturračiams, kuriais galėtų išsiskirti iš kitų.

Bene pirmasis vertas dėmesio automobilis – BMW M3 – D.Beckhamo garaže atsidūrė 1996 m. Prabėgus daug metų, šį automobilį futbolininkas pardavė „ebay“ aukcione už 90 tūkst. svarų sterlingų (apie 360 tūkst. Lt). Palyginimui - tame pačiame aukcione toks pat keturratis kainuoja apie 11 tūkst. (apie 44 tūkst. Lt).

Portalas „autotrader.co.uk“ ne kartą rašė, apie Anglijos futbolo žvaigždės viešai pardavinėjamus kolekcijos modelius – 2001 m. gamybos „Mercedes-Benz S500“, visureigį „GMC Yukon Denali” (2003 m.), pikapą „Ford F150“, „Bentley Arnage“ limuziną, su kuriuo 2003 m. važiavo į svečius pas Anglijos karalienę Beckinghamo rūmuose bei „Porsche Carerra S“.

Vienas brangiausių D.Beckhamo „žaisliukų“ – 2005-iais pirktas „Bugatti Veyron“, kurio kaina tuo metu siekė 750 tūkst. svarų sterlingų (apie 3 mln. Lt). Vis dėlto vieno daugiausiai pasaulyje uždirbančio futbolininko mėgstamiausias automobilis (kol rungtyniavo „Manchester United“ klube) buvo toli gražu ne pats brangiausias „Aston Martin DB7“.

Šis apie 90 tūkst. svarų sterlingų (apie 360 tūkst. Lt) kainuojantis sportinis modelis, kurio pavadinimas sutampa su D.Beckhamo inicialais ir mylimiausiu marškinėlių numeriu, turi 6 l, V12 variklį, o iki 100 km/val. įsibėgėja per 5 sek.

BMW X5 pavogė dukart

Žvaigždės garaže galima rasti ir tokių įspūdingų kelių gražuolių kaip „Bentley Continental GT“, ne mažiau nei 200 tūkst. JAV dolerių (apie 0,5 mln. Lt) kainavusį „Lamborghini Galardo“, „Rolls Royce Phantom” su „Louis Vuitton“ odiniu salonu (kainavo 250 tūkst. JAV dolerių, apie 600 tūkst. Lt), 95 tūkst. svarų sterlingų (apie 380 tūkst. Lt) vertės „Lamborghini“, „Cadillac Escalade“, bet ir niekuo neišsiskiriantį „Chrysler Grand Voyager“. Britų bulvarinė spauda juokauja, kad šeimyninį vienatūrį futbolo žvaigždė nusipirko todėl, kad būtų kuo vežioti žmonos pirkinius.

„Jis tiesiog mėgsta kolekcionuoti automobilius. Nesvarbu, ar jis juos perka, ar parduoda, jam įdomu, kokia yra istorinė ir išliekamoji automobilių vertė“, – apie D.Beckhamo aistrą automobiliams žurnalui „Forbes“ sakė žaidėjo agentas Simonas Oliveira.

Ypatingą silpnybę D.Beckhamas jaučia BMW automobiliams. Jo kolekcijoje – 750i, 540i, X5 modeliai, kurie įprastai yra ne tik sukomplektuoti pagal išskirtinius žvaigždės įgeidžius, bet ir šarvuoti. Tačiau meilė BMW X5 modeliui futbolininkui kainavo išties nemažai.

2004 m. pabaigoje, kai anglas rungtyniavo Madrido „Real“ klube, šis visureigis buvo pavogtas. D.Beckhamas netruko įsigyti naują tokį pat automobilį, tačiau po pusmečio ilgapirščiai BMW X5 ir vėl pasisavino. Abiem atvejais nepadėjo net pačios moderniausios apsaugos sistemos.

Paskui futbolininkas iš komandos rėmėjų „Audi“ dovanų gavo panašių gabaritų Q7 modelį, tačiau galiausiai vis vien įsigijo dar vieną BMW X5. O prieš 2005-ųjų sezoną, „Audi“ kiekvienam „Real“ komandos žaidėjui nusprendė padovanoti bet kurį šio gamintojo modelį. Dauguma futbolininkų išsirinko įprastinę A6 versija, tačiau anglo pasirinkimas buvo išskirtinis – 75 tūkst. svarų sterlingų (300 tūkst. Lt) kainavęs „A8 Quattro“ su geriausia to meto įranga.

„Ferrari“ dykai? Ačiū, jau turiu

Vis dėlto ši dovana ne itin patiko „auksiniam Anglijos berniukui“ ir jis mieliau po Ispanijos sostinę važinėdavo „Aston Martin Vantage V8“ kabrioletu arba „Hummer H2“ visureigiu. Šį apie 3 tonas sveriantį kelių monstrą futbolo žvaigždė pasidovanojo sau Kalėdų proga 2004-iais ir nepagailėjo dar 22 tūkst. svarų sterlingų (apie 88 tūkst. Lt) už žaislinę tokio modelio versiją sūnui Brooklynui.

Prabangaus visureigio žaislinis modelis yra varomas benzinu ir gali išvystyti 45 km/val. greitį. Beje, po metų šeštojo gimtadienio proga sūnelis iš turtingojo tėvelio gavo 6 tūkst. svarų sterlingų (apie 24 tūkst. Lt) kainavusį žaislinį „Porsche“.

2005 m. nutiko dar vienas kurioziškas įvykis. „Ferrari“ atstovai D.Beckhamui pasiūlė „Ferrari 550“ modelį dovanų, tačiau aikštingoji žvaigždė atmetė šį pasiūlymą teigdamas, kad jau turi tokį pat automobilį Anglijoje. Dar vieną „Ferrari“, šįkart „360 Spyder“ įsigijo už maždaug 215 tūkst. JAV dolerių (apie 515 tūkst. Lt).

Futbolo žvaigždė brangiais keturračiais aprūpino ir savo giminaičius. Jo motina Sandra 50-ojo gimtadienio proga gavo 20 tūkst. svarų sterlingų (apie 80 tūkst. Lt) vertės sportinį automobilį, sesuo Joanne 2004-ųjų Kalėdoms - „Renault Clio“ už 27 tūkst. (apie 110 tūkst. Lt). Žmonos Victorios tėvas Tony Adamsas 2004-iais iš žento netikėtai sulaukė 80 tūkst. svarų sterlingų (320 tūkst. Lt) vertės „Range Rover Vogue“. Taip D.Beckhamas išreiškė atsiprašymą uošviui, kad užmezgęs romanus su kitomis moterimis apgaudinėjo žmoną Victorią.

Dėl tos pačios priežasties ji iš vyro gavo 200 tūkst. svarų sterlingų (apie 800 tūkst. Lt) vertės „Bentley“. O Davido tėvas Tedas, 2005-iais liūdėjęs po skyrybų su futbolininko mama, iš sūnaus „nuotaikai pakelti“ gavo 20 tūkst. svarų sterlingų (tuo metu – apie 100 tūkst. Lt) vertės „siurprizą“, kurio pavadinimas – „Jaguar S-type“.

Spūstys JAV keliuose nevargina

2007 m. D.Beckhamas su „Galaxy“ klubu sudarė 250 mln. JAV dolerių vertės penkių metų kontraktą ir turi reklamos sutartis su „Gillette“, saulės akinius gaminančiu „Police“, „Adidas“ ir „Pepsi“, „Emporio Armani“ ir kt., todėl futbolininkas gali sau leisti įsigyti bet kurį keturratį, kurio tik užsigeidžia.

Persikėlęs už Atlanto, D.Beckhamas Beverly Hillse vairuoja prabangųjį „Rolls-Royce Phantom“ kabrioletą. 2008 m. pagamintas automobilis JAV kainuoja nuo 407 tūkst. dolerių (apie 990 tūkst. Lt).

Nors tai ne pats saugiausias keturratis vežioti vaikams, paparacų nuotraukose matyti, kad buvęs Anglijos rinktinės kapitonas ant galinės sėdynės vežioja ir sūnus, kurių turi tris. Specialios vaikiškos kėdutės yra baltos spalvos ir priderintos prie tokio pat atspalvio odinių sėdynių.

Po Los Andželą jis taip pat mėgsta važinėti galingu „Jeep Wrangler“ visureigiu arba „Cadillac Escalade“. Spūstys saulėtame mieste negąsdina futbolo žvaigždės. „Man patinka vairuoti, tačiau jeigu kelyje įstringu ilgiau, klausau muzikos ir tiesiog mėgaujuosi važiavimu, nekreipdamas dėmesio į spūstis“, – saulėtu gyvenimu Los Andžele nesiskundžia futbolininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją