„Šiaurės pr. prieš „ČIA“ į stulpą pakabintas radaras. Įdomu ar jau veikia?“ – „Kas vyksta Kaune“ grupėje teiravosi skaitytojai.

Internautai diskutavo, jog radaras jau veikia ir vairuotojai gauna baudas, kiti teigė, jog matuoklis yra testuojamas, o baudos dar neišrašomos. Kilo klausimas ir dėl matuoklio ženklinimo, mat savaitgalį ženklų, pranešančių apie greičio matuoklį, dar nebuvo.

Kaip metų pradžioje komentavo Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, naujieji radarai bus kitokie, nei dabar naudojami greičio matuokliai, nes jie bus mobilūs ir bus galima lengvai pakeisti jų buvimo vietą.

„Nauji greičio matuokliai bus mobilesni, nereikalaujantys papildomų elektros įvadų įrengimo darbų naujoje vietoje. Pagal poreikį juos nesunkiai bus galima perkelti į bet kurią vietą, kur yra gatvių apšvietimas“, – tuo metu komentavo jis.

Pasiteiravus apie pradėtus montavimo darbus, paaiškėjo ir antrojo greičio matuoklio vieta bei numatytas radarų ženklinimas.

„Greičio matuokliai bus įrengti Užnemunės gatvėje ir Šiaurės prospekte. Jie bus pažymėti kelio ženklais ir kilnojami pagal poreikį, atsižvelgiant į eismo įvykių analizę, pastebėjimus, trikojų matuoklių duomenis“, – teigė M. Matusevičius.

Matuoklių sutarties vertė – apie 92 tūkst. eurų su PVM. Juos prižiūrės „Kauno gatvių apšvietimas“.

Pirmasis vidutinio greičio matuoklis Kaune jau sumontuotas ir pradės veikti artimiausiu metu. Be naujųjų radarų Kaune veikia dar šeši stacionarūs greičio matuokliai, kurie fiksuoja pažeidėjus.