Nesustojo, kur ir neturėjo sustoti

Kreipimąsi į visuomenę ir žiniasklaidą socialiniame tinkle „Facebook“ išplatinęs Konstantinas pasakojo, kad kovo 23 dieną C kategorijos egzaminas praėjo ne visai taip, kaip tikėjosi. Ir visai ne dėl to, kad po egzamino buvo pateikta išvada, kad egzaminas neišlaikytas, tačiau kokiomis aplinkybėmis tokios išvados buvo prieita.

Vyras teigė, kad egzamino metu, važiuojant Šaltupio gatve, jam egzaminuotojas liepė pasukti į kairę. Apsidairęs ir įsitikinęs, kad manevrą atlikti yra saugu, parodęs posūkį vyras ėmė sukti į kairę, kol egzaminuotojas vidury sankryžos vairuotoją sustabdė bei paaiškino, kad buvo padaryta kritinė klaida.

„Atlikau manevrą į karę pusę, tačiau staigiai buvau sustabdytas. Iškart paklausiau instruktoriaus kas atsitiko ir jis ėmė aiškinti, kad aš neva nesustojau prie STOP ženklo, kuris įrengtas prieš toliau tiesiai važiuojant esančią geležinkelio pervažą, kurios man kirsti nereikėjo“, – aiškino vairuotojas.

Konstantinas svarstė, o kartu ir kvietė atsiliepti tokius vairuotojus, kurie „Regitros“ vairavimo egzamino metu taip pat buvo sustabdyti šioje vietoje, nes neva nesustojo prie STOP ženklo, o dėl to jiems buvo pranešta, kad vairavimo egzamino jie jau neišlaikė.

Vairavimo egzaminas

Su situacija taikstytis nesiruošė

Tiesa, pats vyras nė nesiruošė taikstytis su tokia išvada ir egzaminuotojo nesukalbamumu. Konstantinas pasakojo, kad bandant aiškintis situaciją egzaminuotojas nė nesileido į kalbas, tik tvirtino, kad prieš pervažą stovintis ženklas galioja ir sukantiems į kairę.

Grįžęs į „Regitrą“ bei išklausęs kitas egzaminuotojo pastabas dėl padarytų klaidų, vairuotojas teigė išgirdęs ir tokių, kurioms net nebuvo susidariusi situacija. Iškart po vairavimo egzamino vyras kreipėsi į „Regitros“ administraciją, pateikė prašymą filmuotai egzamino vaizdo medžiagai peržiūrėti. Kitą dieną buvo surengta minėto įrašo peržiūra, kada dar kartą aiškiai matėsi, kad pažeidimas padarytas nebuvo. Po vaizdo įrašo peržiūros vyras pateikė apeliaciją, kurią išnagrinėjus jis buvo pripažintas teisiu.

„Gavus išvadą buvau pripažintas teisiu, tačiau dėl to mano egzamino išvada nebuvo pakeista. Kovo 30 dieną antrą kartą turėjau nuomotis automobilį iš savo vairavimo mokyklos ir laikyti praktinį vairavimo egzaminą. Šį kartą jį išlaikiau be jokių nesklandumų, pats egzaminuotojas patvirtino, kad vairuotoju sklandžiai“, – sakė Konstantinas.

Istorijai iškilus į viešumą, kaip aiškino vyras, „Regitros“ atstovai kaip mat su juo susisiekė bei pasiūlė kompensuoti už vairavimo egzaminą sumokėtą sumą. Vyras teigė, kad tai jau buvo šis tas, tačiau automobilio nuoma iš vairavimo mokyklos taip pat kainuoja, o tos sumos, pradžioje, kompensuoti niekas nesutiko. Tik po kurio laiko, kai istorija plačiai paplito, vyras sulaukė dar vieno pokalbio su „Regitros“ administracija, kada buvo pasiūlyta kompensuoti ir dėl automobilio nuomos kilusias išlaidas.

Egzaminą išlaikė

Nors šį ketvirtadienį vyras jau džiaugiasi, jog egzaminą sėkmingai pavyko išlaikyti, vis dėlto neslepia pasipiktinimo, kad jį „sukirtęs“ egzaminuotojas toliau sėkmingai dirba, egzaminuoja kitus vairuotojus ir nebuvo nė trumpam nušalintas nuo pareigų.

„Egzaminuotojai jaučiasi neliečiami ir nebaudžiami. Tas pats egzaminuotojas dirba toliau ir žino, kad jam nieko nebus. Čia ir yra problema. Nesuprantu, kaip po tokio įvykio „Regitra“ toliau leidžia jam dirbti lyg niekur nieko, be jokio jo paties kompetencijų patikrinimo“, – pasipiktinimo neslėpė vyras.

Išplatintame vaizdo įraše vyras kvietė atsiliepti ir kitus su tokia situacija susidūrusius vairuotojas. Paklausus ar buvo tokių, kurie atsiliepė, vyras teigė, kad tokių buvo, tačiau vengdami viešumo, žmonės tokiomis patirtimis dalijosi parašydami privačią žinutę.

Antrą kartą Konstantinas egzaminą išlaikė be nesklandumų

„Kai kurie taip viešai pasipasakoti bijo, tačiau buvo parašiusių ir pasidalinusių tokia patirtimi. Vienas žmogus parašė, kad jis prieš metus susidūrė su identiška situacija toje pačioje vietoje, tačiau jis pats buvo nepėsčias, todėl po automobilio sustabdymo iškart pareiškė, kad su tokia neva klaida ir egzamino nutraukimu jis nesutinka, siūlė į vietą kviesti „Regitros“ administraciją ir policiją, todėl galiausiai pats egzaminuotojas jau po kelių minučių atsiprašė, nurodė, kad pats susimaišė ir egzaminas tęsėsi toliau“, – patirtimis, kuriomis su juo pasidalijo kiti vairuotojai, su „Delfi“ dalijosi Konstantinas.

Vyras teigė, kad jo paskelbtą įrašą „Facebook“ platformoje vos per kelias dienas peržiūrėjo daugiau kaip 500 tūkst. žmonių, o tokių istorijų, kada vairuotojai pasakojo buvę tyčia „sukirsti“ egzamino metu – apstu. Tiesa, jis teigė, kad dauguma viešumo bijo, todėl ir istorijos pasilieka tik artimųjų rate.

Klaida – žmogiškasis faktorius

Susisiekus su „Regitros“ atstovais, jie dar kartą pakartojo, kad visi egzaminai „Regitroje“ yra filmuojami, tad individualiai įvertinus situaciją ir visą turimą informaciją, buvo priimtas sprendimas dėl apeliacijos patenkinimo.

„Dėl žmogiškojo faktoriaus įsivėlė klaida egzamino vertinimo metu, tad atsiprašome kliento dėl visų nepatogumų, kuriuos teko patirti. Su juo esame susisiekę ir jau aptarę situacijos sprendimo būdus.
Visuomet raginame klientus kilus bet kokiems neaiškumams nedelsiant kreiptis – esame sudarę galimybę individualiai gauti atsakymus į visus kylančius klausimus net keliais etapais. Pirmiausia, po įvykusio egzamino egzaminuotojas suteikia grįžtamąjį ryšį, aptaria padarytas klaidas bei kokius įgūdžius dar reikėtų patobulinti“, – teigė Justina Kazragytė, „Regitros“ atstovė spaudai.

Įmonės atstovė taip pat nurodė, kad jei su aptartu rezultatu nesutinkama, nešališkai situacija gali būti vertinama Apeliacijos komisijoje. Komisija turi teisę priimti sprendimą anuliuoti egzamino rezultatą, klientui pasiūlyti kitą jam patogią egzamino laikymo datą bei sugrąžinti už egzaminą sumokėtus pinigus.

„Atkreipiame dėmesį, kad visais atvejais siekiame priimti tokį sprendimą, kuris saugotų kliento interesus ir kartu padėtų užtikrinti, kad į eismą patektų tik gerai pasirengę vairuotojai“, – nurodė „Regitros“ atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)