Dar gruodžio pabaigoje „Delfi“ redakciją užplūdo skaitytojų laiškai, kuriuose vairuotojai pasakojo gavę baudą ar net kelias baudas už greičio viršijimą kelio Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda 223–229 kilometruose, kur įrengta vidutinio greičio matavimo sistema. Vairuotojai teigė, kad protokolai surašyti už neva viršytą nustatytą leistiną 53 km/val. greitį, nors, anot jų, ten įrengti 70 km/val. leistiną greitį nustatantys ženklai.

Tiesa, kai kurie vairuotojai pasidalijo ir gautais protokolais, kuriuose daugumos užfiksuotas pasirinktas greitis variavo tarp 65–70 km/val. Patys gyventojai dėl gautų protokolų kreipėsi į atsakingas institucijas, tačiau tesulaukė paraginimo laikytis Kelių eismo taisyklių. Vis dėlto, po kurio laiko, Lietuvos automobilių kelių direkcija „Delfi“ informavo, kad gavus papildomos informacijos apie atvejį, pradėtas jo tyrimas.

Protokolas

O tyrimas, panašu, tikrai buvo reikalingas. Pirmadienį LAKD atstovai informavo, kad klaidų šiame kelio ruože iš tiesų būta.

„Akcinė bendrovė Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad gavus naujos informacijos dėl susidariusios situacijos kelyje Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda nuo 223,631 km iki 228,609 km, 2023 m. sausio 5 d. kreipėsi rangovą, įrengusį greičio ribojimo ženklus ir į rangovą, įrengusį vidutinio greičio matavimo sistemą patikslinti paaiškėjusias naujas aplinkybes.

Kelių direkcija gavusi atsakymus iš rangovų įvertino, kad kelio Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda ruože nuo 223,631 km iki 228,609 km greičio ribojimo kelio ženklai su nurodyta galiojimo zonos į priekį neatitiko Kelio ženklų įrengimo ir vertikaliojo ženklinimo taisyklių ir Kelių eismo taisyklių. Greičio ribojimo kelio ženklai su nurodyta galiojimo zona į priekį suklaidino tiek vairuotojus, tiek ir rangovą, įrengusį vidutinio greičio matavimo sistemą. Atsižvelgiant į tai, Kelių direkcija, kreipėsi į Lietuvos kelių policijos tarnybą laikotarpiu nuo 2022 m. rugpjūčio 19 d. iki 2022 m. rugsėjo 19 d. (imtinai) greičio viršijimų pažeidimų administracinių nusižengimų teisenų nepradėti, o pradėtas teisenas nutraukti.

Eismo dalyviams, gavusiems pranešimus dėl užfiksuotų greičio viršijimo pažeidimų per periodą nuo 2022 m. rugpjūčio 19 d. iki 2022 m. rugsėjo 19 d. (imtinai) kreiptis papildomai niekur nereikia apie nutrauktas teisenas gyventojus informuos Lietuvos kelių policijos tarnyba. Kelių direkcija atsiprašo dėl įvykusios klaidos ir susidariusios situacijos“, – teigė LAKD atstovai.

Anot LAKD atstovų, šiuo metu kelio ženklai kelyje Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda nuo 223,631 km iki 228,609 km sustatyti tinkamai, metrologinė patikra pakartotinai atlikta 2022 m. lapkričio 23 d. tinkamai ir vairuotojai nebėra klaidinami.

Anksčiau Lietuvos kelių policijos tarnyba „Delfi“ informavo, kad nurodyto kelio ruože vien per rugsėjo mėnesį buvo užfiksuoti 21 484 greičio viršijimo atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)