„Unikali, vienetinė proga įsigyti istoriją, gatvių baubą, legendą, slyvacoiną, juodos našlės baudėją, „BMW“ kolekcininkų ir pacukų užrespektintą M55UKA“, – taip populiariame automobilių skelbimų portale pristatomas vienai Kauno rajono personai priklausęs ir pernai rankas pakeitęs „BMW“.

Reikia pastebėti, tai nėra tikras E39 M5 su 4,9 l darbinio tūrio V8 jėgaine, po kapotu talpinančia apie 400 arklių, kuriuos į galinius ratus perduoda mechaninė transmisija. Visgi auksarankiai meistrai kiek silpnesnę 4,4 l „širdelę“ taip patobulinę, kad dulkėse galimai liktų ir originalus M5, o šio bolido atletiškumas ne kartą užfiksuotas policijos vaizdo įrašuose.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ nurodė pardavėjas, su valstybiniais numeriais „M5 5UKA“ automobilį eksploatuoti Lietuvoje legalu, mat jam JK neseniai atlikta techninė apžiūra (MOT). Viešai prieinami duomenys rodo, kad „BMW“ testuotas šių metų spalio 15 d., MOT galioja iki 2023 m. spalio 14 d.

1998 m. nuo konvejerio nuriedėjęs automobilis, kaip dera ypatingam 5 serijos „BMW“, įkainotas 5555 eurais – praktiškai identiška kaina, kokią prieš šešerius metus televizijoje įvardijo ankstesnis savininkas. Perkant transporto priemonę be angliškų valstybinių numerių, kaip nurodoma pirmadienį įkeltame skelbime, jo kaina nukristų 1500 eurų.