„Delfi“ žiniomis, policijos automobilių parką turėtų papildyti du elektromobiliai – „Kia EV6“ bei „Škoda Enyaq iV“.

Juoda „Kia EV6“ bus aprūpinta dviem varikliais, kurių bendra galia siekia 325 AG ir 605 Nm sukimo momentą. Šis elektromobilis taip pat yra varomas visais ratais bei turi 77,4 kWh bateriją, pagal WLTP metodą apskaičiuotas viena įkrova įveikiamas atstumas siekia 484 km, nuo 0 iki 100 km/val. jis pagreitėja per 5,2 s.

Baltos spalvos „Škoda“ modelis savo specifikacijomis neatsilieka nuo „Kia“, mat šis elektromobilis taip pat turės visus varančiuosius ratus bei bus aprūpintas 82 kWh baterija. Tiesa, „Enyaq iV“ galia bus šiek tiek mažesnė ir sieks 195 kW, tačiau šis elektromobilis viena įkrova pagal WLTP gali įveikti 460 kilometrų.

„Delfi“ primena, kad praėjusį rudenį kelių policijos pareigūnai išbandė elektrinę „Tesla Model 3“, kuri šalies keliuose buvo naudojama nežymėtam patruliavimui. Šiuo elektromobiliu pareigūnai naudojosi mėnesį, o po to neslėpė, kad ateityje, išsprendus baterijos papildymo klausimus, svarstytų ir apie elektromobilių įsigijimą tarnybai.

Lietuvos policijos departamento atstovai, kol kas negalėjo nurodyti, kada tiksliai automobiliai bus pristatyti visuomenei ir pradės darbą keliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)