„Kiekvieną rytą ir vakarą mūsų namo kiemas virsta autostrada. Tėveliai, kurių atžalos lanko šį darželį stengiasi savo vaiką privežti kuo arčiau šios įstaigos, todėl namo gyventojai tampa jų įkaitais. Būna visko, ir užstato, ir naglai parkuoja savo automobilius. Kuo prabangesnis tėvelio mašiniukas, tuo mažiau žmogiškumo kitiems“, – skundžiasi gyventoja.

Tokio parkavimo dar nematė

Pasak jos, vienas vairuotojas peržengė visas ribas ir didžiulį „Dodge Ram 1500“ pikapą pasistatė tiesiog ant gėlių darželio. Redakcijai atsiųstose nuotraukose matyti kaip vairuotojas atžalai įsisodinti pasirinko vietą po daugiabučio balkonu.

Kaip „Delfi“ komentavo Lietuvos kelių policjos (LKP) Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Renatas Siaurusaitis, nuotraukose tikrai matomas KET pažeidimas ir tokiu atveju, išsiaiškinus visas aplinkybes, gali būti taikoma bauda nuo 30 iki 90 eurų.

„Atkreiptinas dėmesys į Kelių eismo taisyklių 4 punktą: Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu. Be to, suaugusieji turėtų patys susimąstyti kokį pavyzdį rodo savo atžaloms, netinkamai elgdamiesi vienas kito atžvilgiu“, – pabrėžia jis.

Kviečia pranešti internetu

Tokiais atvejais, kai Kelių eismo taisyklių pažeidimas yra padarytas ar vis dar daromas ir įmanoma tai užfiksuoti kamera, pareigūnai kviečia gyventojus šią informaciją perduoti per per Policijos elektroninių paslaugų sistemą ePolicija.lt.

Atkreiptinas dėmesys, kad nuotraukoje ar vaizdo medžiagoje užfiksuotas vaizdas turi būti aiškus, nurodyta data, laikas, vieta (įvykio adresas), matytųsi transporto priemonės valstybinis numeris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)