Pastarasis, kaip buvo skelbiama, savo įranga ir galimybėmis turėjo prilygti nežymėtam policijos „Audi A6“, dar vadinamam „Juodąja ponia“. Šis juodos spalvos „Audi“ nuolat pagarsėdavo dėl to, kad pajėgdavo sustabdyti bene šiurkščiausiai Kelių eismo taisykles (KET) pažeidžiančius vairuotojus, pasivyti bėglius, o įranga jame pareigūnams leisdavo tiesiog ramiai važiuoti keliais fiksuojant prasižengėlius ir automatiškai šiems suformuojant administracinio nusižengimo protokolus.

Tad Vilniaus gatvėse pastebėtas modelis neabejotinai bus tas, kurį pamatę net drausmingiausi vairuotojai atleis akceleratorių.

Į gatves išriedėjęs penktosios serijos BMW po kapotu turi galingą 3 l darbinio tūrio turbininį 6 cilindrų variklį, kuris išvysto 198 kW (265 AG) ir 620 Nm sukimo momentą. Nuo 0 iki 100 km/val. šis modelis gali pagreitėti per 5,4 sekundės. Be to, automobilis varomas visasi keturiais ratais.

Kaip „Delfi“ komentavo Lietuvos kelių policjos (LKP) Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Renatas Siaurusaitis, „BMW 530D xDrive“ automobilis buvo įsigytas viešųjų pirkimų būdu. Automobilis policijai kainavo 47 488 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)