Kaip „Delfi“ informavo Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Renatas Siaurusaitis, eismo dalyvių patikros – jau prasidėjo.

Iki pat šio savaitgalio pabaigos, gruodžio 12-osios, pareigūnai didžiausią dėmesį skirs vairuotojų, įskaitant dviračių ir elektrinių paspirtukų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolei.

Gruodžio 14-17 dienomis vyks vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu, kontrolės akcijos. Pareigūnai stebės, ar vairuotojai nesinaudoja mobiliojo ryšio priemonėmis vairuodami ir nenaudojami laisvų rankų įrangos.

„Delfi“ primena, kad šie patikrinimai rengiami nebūtinai žymėtais pareigūnų automobiliais: apsiginklavę fotoaparatais ir kameromis pareigūnai važiuoja eismo sraute sėdėdami nežymėtuose automobiliuose, tad pastebėti, kad yra stebimi, vairuotojai gali ne visada.

Juolab, policijos automobilių parkas neseniai pasipildė visiškai naujais nežymėtais automobiliais: prieš porą dienų policija pranešė įsigijusi dešimt naujų „Kia Ceed“, dar anksčiau – parką papildė ir nauji „Renault Megane“. Be to, pareigūnai patruliavimui įsigijo ir ypač galingą dyzelinį BMW, papildysiantį galingiausių pareigūnų naudojamų automobilių parką, kuriame jau yra „Juodąja našle“ pramintas „Audi A6“.

Gruodžio 20-23 dienomis bus vykdoma pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolė.

Gruodžio 26-30 d. bus vykdoma vairuotojų, įskaitant dviračių ir elektrinių paspirtukų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)