Daugiau naujienų skaitykite čia.

„K. Petrausko g. pėsčiųjų perėjoje buvo partrenkta mergina, vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. Pridedu vaizdo įrašą iš savo automobilio. Policija informuota, vaizdo įrašas atiduotas, mergina, mano žiniomis, ligoninėje, po įvykio buvo sąmoninga. Kaltininką tikiuosi sugaus. Viešumas gal privers vairuotoją ateiti į policiją“, – rašė skaitytojas.

Jo įamžintame vaizdo įraše matyti, kaip automobiliai dviem juostomis važiuoja gatve. Sprendžiant iš vaizdo, eismo sąlygos palankios, šviečia saulė, matomumas geras.

Kameroje matyti, kaip pėsčiųjų perėja eina moteris, tačiau pirmąja eismo juosta važiuojantis „Volkswagen Golf“ vairuotojas nė nebando stabdyti.

Panašu, kad einančią pėsčiąją automobilio vairuotojas pastebi paskutinę akimirką ir tuoj metasi į šoną, dešiniau, užvažiuoja ant šaligatvio bortelio.

Visgi tolesnis jo elgesys pribloškia visus. Užuot išlipęs padėti parblokštai merginai, vairuotojas spaudžia akceleratorių ir sprunka. Prie gatvėje parkritusios pėsčiosios suskumba pribėgti kitų automobilių vairuotojai, kurie ir pasirūpina pagalbos iškvietimu.

Toks „Volkswagen Golf“ vairuotojo elgesys sukėlė nemenką ažiotažą. Vaizdo įrašu pradėjo dalytis ir Lietuvos pėsčiųjų asociacija, kurios nariai prisipažįsta besiviliantys, kad vairuotojas bus surastas ir atitinkamai nubaustas.

Netrūksta ir norinčių padėti išsiaiškinti, kas galėjo vairuoti automobilį, bei bandančių iš vaizdo įrašo atsekti, kokie „Volkswagen Golf“ valstybinio ženklo numeriai.

Jų nuotrupomis pradėta dalytis ir socialiniuose tinkluose, besitikint, kas kas nors prasižengusį vairuotoją atpažins.

Kaip Delfi informavo Lietuvos Policijos departamento atstovai, Kauno policijos pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.