R. Šimašius akcentavo, kad minėta teritorija atsirado dar jam nebūnant meru, tačiau tai, jo nuomone, yra viena didžiausių miesto estetikos ir planavimo klaidų.

„Laikas padirbėti, kad neliktų ir jos gremėzdiško stovo. O taip pat ir apskritai, kad į šią teritoriją, apsimetančią užmiesčiu, ateitų miestas“, – kalbėjo meras.

Pareigūnai netruko reaguoti į mero paskelbtą žinutę. Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, Lietuvos policija nusprendė Vilniaus miesto mero nuotrauką pakoreguoti – vietoje reklamos stovo joje iškilo milžiniškas mobilusis greičio matuoklis, pramintas „trikoju“.

„Kaip manote, o jeigu šioje vietoje būtų įrengtas milžiniškas stacionarus „trikojis“, kurios šioje vietoje fiksuotų vakarais ir naktimis Geležinio Vilko ir Žalgirio gatvėmis lakstančius chuliganus?“ – pasiteiravo pareigūnai.

Ir nors pareigūnai netruko pridurti, kad į jų klausimą reikėtų žvelgti per humoro prizmę, ne vienas suskubo reaguoti rimtai. Atsirado internautų, klausiančių, kodėl pasirinkta būtent ši vieta ir kodėl ji laikoma avaringa.

„Galbūt pėsčiuosius reikėtų iš ten iškelti kažkur kitur? Suprantant tikrąsias priežastis ir aplinkybes būtų galima priimti sprendimą. Statyti ribojimus ir bausti savaime - nėra gera idėja, nes Geležinio vilko gatvė yra greita gatvė - nelėtinkime jos tyčia“, – siūlė vienas policijos paskyros feisbuke lankytojas.

Išreikškite savo nuomonę ir jūs: ar šioje vietoje reikėtų nuolatinio greičio matuoklio?

Nepaisant to, kad policijos klausimas nėra susijęs su realia galimybe, jog būtent šioje vietoje atsirastų nuolat gatvę stebintis greičio matuoklis, statistika – iškalbinga.

Pavyzdžiui, įvertinus 2021 m. spalio mėnesio eismo įvykių duomenis, policija nurodo, kad daugiau nei pusė eismo įvykių, kuriuose žuvo ar buvo sužeisti žmonės, įvyko būtent dėl saugaus greičio nepasirinkimo ar leistino greičio viršijimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)