Kaip nurodoma KET, Lietuvoje draudžiama naudoti vasarines padangas nuo lapkričio 10 d., iki kovo 31 d. Išimtis taikoma tik mopedams, motociklams, triračiams, visų rūšių keturračiam ir priekaboms.

Tačiau, pastebi ne vienas eismo ekspertas, šią taisyklę vairuotojai traktuoja itin įdomiai. Ne vienas yra linkęs manyti, kad lapkričio 10-oji – paskutinė diena, kai dar galima legaliai važiuoti automobiliu, ant kurio sumontuotos vasarinės padangos. Ne vienas, sustabdytas policijos pareigūnų, vėliau nemaloniai nustemba sužinoję, kad jau turėjo būti pasikeitę padangas tinkamomis.

Mat ne vienas vairuotojas neįsiskaito į KET, kuriose nurodyta, kad paskutinė diena, kai galima važinėti su vasarinėmis padangomis, yra lapkričio 9-oji. Lapkričio 10-ajai išaušus, automobiliai turėtų būti su žieminėmis padangomis.

Tad nespėję pasikeisti padangų iki šios datos, rizikuoja ne tik 30-40 eurų bauda ir administracinio nusižengimo protokolu. Negana to, policijos pareigūnai gali anuliuoti ir automobilio techninės apžiūros taloną, tad be žieminių padangų susimontavimo teks pasirūpinti ir reikiamomis procedūromis, kad būtų galima legaliai važiuoti keliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)