„Delfi“ kameros įamžino gausų ryto eismo srautą. Visi automobiliai juda įprastai, netoli vienas kito, tačiau vieną akimirką pačioje kairiausioje eismo juostoje judesys akimirkai stabteli.

Į užsižiebusius stabdžių žibintus sureaguoti spėja ne visi. Pradžioje susiduria du automobiliai: vieno vairuotojas spėjo sureaguoti į stabdantį prieš jį, antrasis – nebe ir įvažiavo į automobilio užpakalį.

Trečiam vairuotojui pirmą akimirką, rodos, išgelbėti savo transporto priemonę pavyko. Tačiau užteko vos sekundės ir į jo automobilio galą įvažiavo kitas, taip staigiai sustoti nespėjęs, vairuotojas.

Netruko susidaryti virtinė susidūrusių automobilių – iš viso septyni. Aštuntasis vairuotojas, laimei, spėjo suktelėti vairą į šalį ir tilpo tarp susidūrusių mašinų ir atitvarų.

„Atrodytų, paprasčiausia avarija, bet į darbą važiavau valandą. Košmaras“, – pasakojo „traukinuku“ vadinamos avarijos liudininku tapęs vyras.

Saugaus eismo ekspertai pastebi, kad tokių avarijų geriausiai padeda išvengti laikomas saugus atstumas. Jį apskaičiuoti labai paprasta padalinus per pusę spidometre matomus skaičius: reiškia, jei spūstyje judate 20 km/val. greičiu, reikėtų laikytis 10 metrų atstumo iki kitos transporto priemonės.

Be to, pastebi žinovai, nuo tokių susidūrimų išgelbėja ir atidumas. Dažnas vairuotojas, įstrigęs spūstyje, tuoj čiumpa išmanųjį telefoną, nors tokia veikla prie vairo ir draudžiama. Tačiau akimirkai nuleidęs akis į telefono ekraną toks eismo dalyvis praranda net kelias sekundes, per kurias galėtų sureaguoti į tai, kas vyksta prieš jį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)