Kaip „Delfi“ pasakojo Lietuvos Kelių policijos tarnybos (LKPT) atstovai, rugsėjo 1-4 dienomis didžiausias dėmesys bus skirtas pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų kontrolei. Taip pat bus stebima, kaip naudojamos tamsiuoju paros metu matomumą gerinančios saugos priemonės – ryškiaspalvės liemenės, atšvaitai.

Antrąją rugsėjo savaitę, 6-11 dienomis, bus sustiprinta kontrolė stebint ypač grubius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus. Didžiausias dėmesys bus skirtas pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo ten, kur tą draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo pažeidimams.

Be to, rugsėjo 6-10 dienomis pareigūnai atidžiai stebės ir tai, ką vairuotojai veikia prie vairo. Bus atkreipiamas dėmesys į veiklas, nesusijusias su vairavimu, tikrinama, ar sėdint prie vairo ir dalyvaujant eisme nesinaudojama mobiliuoju telefonu.

Be to, gatvėse patruliuojantys pareigūnai atidžiau stebės, kaip automobilių vairuotojai vykdo savo pareigas pėstiesiems ir dviračių vairuotojams.

Rugsėjo 16-22 d. laukia Saugaus eismo dienos, kai ypatingas dėmesys bus skirtas visiems eismo dalyviams, atkreipiant dėmesį į dažniausiai pažeidžiamus KET punktus.

Rugsėjo 23-25 dienomis laukia ir sustiprinta dviračių bei elektrinių paspirtukų vairuotojų kontrolė. Pareigūnai tikrins, kaip dėvimos saugos priemonės, tokios, kaip atšvaitai, ryškiaspalvės liemenės, šalmai ir kita.

Taip pat visą rugsėjo mėnesį bus skiriamas dėmesys sustiprintai eismo kontrolei prie ugdymo įstaigų, vairuotojų pareigų pėstiesiems vykdymo kontrolei, perspėjo LKPT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)