„Delfi“ skaitytojas savo registratoriumi įamžino „Maximos“ logotipais pažymėto vilkiko vairuotojo viražus, per plauką nesibaigusius tikra tragedija.

Vaizdo įraše matyti, kad kurį laiką jo autorius seka paskui vilkiką.

Prabėgus kelioms akimirkoms, vilkiko vairuotojas nusprendžia aplenkti automobilį, važiuojantį priešais jį.

Paaiškėja, kad tai – vairavimo mokyklos mašina, prie kurios vairo, greičiausiai, sėdi būsimasis vairuotojas. Natūralu,kad toks eismo dalyvis juda šiek tiek lėčiau ir ne taip užtikrintai.

Visgi aplenkti jį nusprendęs vilkiko vairuotojas nepaisė, kad brūkšninė linija netrukus pasikeitė į ištisinę ir priešais sankryža, kurioje lenkti draudžiama. Nepaisė ir to, kad išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą neįvertinęs, ar spės vairavimo mokyklos automobilį aplenkti saugiai.

Mat vos po akimirkos, kai krovinį vežantis automobilis grįžta į savo eismo juostą, čia pravažiuoja priešpriešine kryptimi važiavęs automobilis.

Negana to, stabdyti priverčiamas ir vairavimo mokyklos automobilis, kuriam prieš nosį įneria sunkiasvorė transporto priemonė.

„Delfi“ susisiekus su „Maxima“, kurios logotipais pažymėtas sunkvežimis, atstovais, bendrovė pabrėžė, kad jau ėmėsi tyrimo.

„Prekių vežimą atlieka samdoma logistikos įmonė, į kurią jau kreipėmės ir laukiame paaiškinimo dėl šios situacijos. Iš savo logistikos partnerių tikimės, kad jie vadovaujasi Kelių eismo taisyklėmis bei laikosi saugaus elgesio kelyje standartų. Atsiprašome ir dėsime pastangas, kad ateityje tokių situacijų nepasikartotų“, – akcentavo Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

„Delfi“ primena, kad kelių pavojingų KET pažeidimų padarymas paeiliui iš chuliganiškų paskatų traktuojamas kaip chuliganiškas vairavimas.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d., chuliganiškas vairavimas užtraukia baudą nuo 450 iki 550 eurų, o šį pažeidimą padarius teisės vairuoti neturintiems asmenims, gali tekti suploti nuo 750 iki 1000 eurų.

Administracinių nusižengimų kodekse taip pat numatoma, kad chuliganiškai vairuojančiam asmeniui privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą.

Priklausomai nuo pažeidimų, teises prarasti galima nuo trijų iki šešių mėnesių arba nuo vienerių iki dvejų metų. Neblaiviam arba nuo psichotropinių medžiagų apsvaigusiam vairuotojui su pažymėjimu tektų atsisveikinti nuo trejų iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)