Vaizdo registratoriumi įvykį įamžinęs „Delfi“ skaitytojas neslėpė, kad situacija jį išmušė iš vėžių. Pasak jo, toks dviejų vairuotojų elgesys sukėlė didelį pavojų kitiems eismo dalyviams.

„Mercedes-Benz“ vairuotojų lenktynės įamžintos Jonavoje, Lietavos gatvėje. Iš Basanavičiaus gatvęs į pastarąją išsukęs „Delfi“ skaitytojas netikėtai buvo aplenktas vieno „Mercedes-Benz“ su užsienio valstybės registracijos numeriais „DR57840“ iš kairės.

Lenkusio automobilio vairuotojas nepaisė to, kad teko kirsti ištisinę liniją, atskiriančią priešingų krypčių eismo srautus.

Vos po akimirkos dar vienas „Mercedes-Benz“, šįkart su lietuviškos registracijos numeriais – „LTL600“ – apvažiuoja vairuotoją iš dešinės ir nurūksta pro tarpą pirmyn.

Prabangių automobilių vairuotojai nepaiso to, kad tenka apvažiuoti keleivinį autobusą, nemažindami greičio lekia per pėsčiųjų perėją.

Toliau jų kelyje pasitaiko ir kiti eismo dalyviai, kuriuos šie pavojingai manevruodami apvažiuoja dideliu greičiu. Apvažiuotų automobilių vairuotojai, kaip matyti iš vaizdo medžiagos, priverčiami staigiai stabdyti.

Už tokį elgesį abiejų „Mercedes-Benz“ vairuotojai turėtų neabejotinai sulaukti policijos pareigūnų dėmesio, o jų veiksmus galima traktuoti kaip chuliganišką vairavimą.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d., chuliganiškas vairavimas užtraukia baudą nuo 450 iki 550 eurų, o šį pažeidimą padarius teisės vairuoti neturintiems asmenims, gali tekti suploti nuo 750 iki 1000 eurų.

Administracinių nusižengimų kodekse taip pat numatoma, kad chuliganiškai vairuojančiam asmeniui privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą.

Priklausomai nuo pažeidimų, teises prarasti galima nuo trijų iki šešių mėnesių arba nuo vienerių iki dvejų metų. Neblaiviam arba nuo psichotropinių medžiagų apsvaigusiam vairuotojui su pažymėjimu tektų atsisveikinti nuo trejų iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)