„Nauja taktika? Policininkas fotografuoja važiuojančius pro šalį. Gal stebi važiuojančius be diržų? Ar kalbančius telefonu? Įdomu!“ – rašė nuotrauka pasidalinęs vairuotojas.

Policijos pareigūnus, patruliuojančius su gana neįprastais vairuotojų akims įrankiais, eismo dalyviai pastebėjo ir kituose Lietuvos miestuose.

Vyksta patikros akcija

Kaip „Delfi“ aiškino Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, fotoapratai pareigūnų rankose toli gražu ne naujovė – tokios priemonės naudojamos jau seniai.

Anot pašnekovo, paprastai pasitelkus fotoaparatus fiksuojami tokie nusižengimai, kaip mobiliojo ryšio priemonių naudojimas prie vairo arba saugos diržų nesegėjimas.

„Šią savaitę šalyje vyksta prevencinė akcija, kurios metu tikrinama, ar vairuotojai segi saugos diržus“, – paaiškino R. Matonis.

„Delfi“ primena, kad naudojimosi saugos diržais pažeidimas vairuotojui užtraukia 30-50 eurų baudą. Be to, tokia pat bauda tenka ir diržo neseginčiam keleiviui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)