„Už Raudondvario pastatė vidutinio greičio matuoklį! 16 km zona!“ – ketvirtadienį paskelbta socialiniame tinkle. Nuotraukose matyti apie matuojamą ruožą įspėjantis ženklas, o čia pat greta elektros stulpo – ir į važiuojamąją dalį nukreipta „akis“.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) greičio kontrolės žemėlapyje patikslinama, kad 141 kelio atkarpa, kurioje bus matuojamas greitis, driekiasi nuo 12,78 iki 28,39 km, t. y. nuo Raudondvario iki Vilkijos. Čia leidžiamas greitis – 90 km/val.

Tiesa, šis radaras LAKD įtrauktas į 2021 m. III ketvirtyje planuojamų vidutinio greičio kontrolės ruožų sąrašą, tad nėra visai aišku, ar matuoklis jau veikia, bet mėginti išsiaiškinti viršijant greitį neverta.

Kauniečiai ketvirtadienio rytą taip pat užfiksavo vidutinio greičio matuoklio montavimo darbus 130 kelyje Kaunas-Prienai, čia bus įrengti trys vidutinio greičio kontrolės ruožai.

Kaip nurodo LAKD, pirmasis ruožas tęsis nuo Pagirių gyvenvietės iki Išlaužo kaimo, antras ir trumpiausias – nuo Išlaužo iki sankryžos, kuri veda į Purvininkų ir kitus Prienų rajono kaimus. Trečiasis ruožas bus įrengtas nuo jau minėtos sankryžos iki Mačiūnų kaimo.

Šiuo metu Lietuvoje vidutinis greitis stebimas 25-iose kelių atkarpose, o iki iki šių metų pabaigos keliuose atsiras ir veikti pradės dar 100 vidutinio greičio matuoklių, skirtų 50-ies kelių atkarpoms, kuriose bus matuojamas vidutinis greitis.

Pamatyti, kuriose vietose atsiras naujieji vidutinio greičio matuokliai, galite paspaudę šią nuorodą.