Daugiau naujienų skaitykite čia.

„Atsargiai. Sukilėlių prospekte pavojingas vairuotojas. Šiandien 8.20 val. lenkė kirsdamas dvigubą ištisinę liniją sankryžoje per perėją“, – įamžintus manevrus komentavo skaitytojas.

Kaip matyti užfiksuotame vaizdo įraše, „Volkswagen“ vairuotojo veiksmai galėjo sukelti nemenką eismo įvykį. Neapdairaus vairavimo metu, transporto priemonė kirto dvigubą ištisinę juostą, nė nestabtelėjo prieš sankryžą ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą – laimei, pėsčiųjų perėjoje nebuvo žmonių.


„Kas vyksta Kaune“ primena, kad lenkimas vietose, kuriose KET draudžia lenkti, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET ar pavojingą situaciją sukėlęs pažeidimas užtraukia 170-230 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 3-6 mėnesiams. Neturintiems teisės vairuoti, bauda didesnė – 300-600 Eur.

Chuliganiškas vairavimas užtraukia 450-550 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 1-2 metams. Neblaiviems vairuotojams bauda didesnė – 750-1000 Eur.

Pagrindinė taisyklė, kai tai leidžia KET, lenkiant kitą transporto priemonę – netrukdyti ir nekelti pavojaus kitiems. Eimo dalyviams patariama apsidairyti ir įsitikinti, ar iš priekio neatvažiuoja automobilis, ar nelenkia kitas vairuotojas. Taip pat manevras turi būti kuo trumpesnis, o greitis didinamas vos tik atsiradus progai aplenkti. Be to, atlikus manevrą, svarbu kuo greičiau grįžti į savo juostą.