Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui patvirtino, kad antradienį, apie 17.25 val., Kauno rajono kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda dirbę Kelių patrulių kuopos pareigūnai sustabdė automobilį „Lamborghini“.

Sportinę transporto priemonę, kurioje keleivių nebuvo, vairavo 1993 m. gimęs vyras. „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, tai – nuo pareigūnų prieš kelerius metus „M5 5UKA“ numeriais pažymėtu „BMW“ sprukęs ir „E 5UKA“ pažymėtu „Mercedes-Benz“ smarkią avariją sukėlęs lakūnas.

O. Vaitkevičienė nurodė, kad vairuotojas vairuotojo pažymėjimo neturėjo, kadangi jam ši teisė atimta. Asmeniui surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 424 str. 3 d., 415 str. 1 d. bei 415 str. 2 d., dėl vairavimo neturint tam teisės, taip pat civilinės atsakomybės privalomu draudimu nedrausto ir neįregistruoto automobilio eksploatavimo.

Už minėtus pažeidimus vyrui gresia baudos atitinkamai nuo 450 iki 700 eurų (424 str. 3 d.), nuo 50 iki 100 eurų (415 str. 1 d.) ir nuo 30 iki 40 eurų (415 str. 2 d.).

Kauno apskrities VPK atstovė pridėjo, kad automobilis nėra įregistruotas nustatyta tvarka, tačiau „Lamborghini“ konfiskuotas nebuvo, kadangi už minėtus pažeidimus konfiskavimas nenumatytas. Vyras buvo nušalintas nuo vairavimo, o automobilis perduotas kitiems asmenims.

Pasiteiravus, kada ši Kauno gatvių „pažiba“ už Kelių eismo taisyklių pažeidimus bausta paskutinį kartą ir kokiomis priemonėmis įmanoma užkardyti nuoseklų saugaus eismo nepaisymą, O. Vaitkevičienė pažymėjo, kad dėl duomenų apsaugos apie konkrečius asmenis informacija neteikiama.

Tuo metu pastebėjus asmenį nevengiant dalytis savo greičio ruožų įrašais socialiniuose tinkluose, O. Vaitkevičienė patikino, jog visais atvejais tokia medžiaga vertinama ir, nustačius nusižengimo požymius, vairuotojo atžvilgiu pradedama administracinė teisena.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad bene garsiausio Kauno kelių erelio žygiai prasidėjo 2016 m., kai vaikinas su „M5 5UKA“ spruko nuo pareigūnų, o surastas galingas automobilis buvo nutemptas. 2017-ųjų kovą su mergina Tunelio gatve lėkęs vyras nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į bėgius. Jungtinėje Karalystėje registruoto „Mercedes-Benz“ numeriai abejingų taip pat turėjo nepalikti – „E 5UKA“.

2021-ųjų pavasarį greičio mėgėjas sugrįžo į Kauno gatves – kovo 8-ąją „gręžė“ tą patį „Lamborghini“ Varnių gatve lėkdamas paskui policijos ekipažą, o balandžio 1-ąją guldė spidometro rodyklę kelio Kaunas-Vilnius atkarpoje – automobilis įsibėgėjo daugiau nei iki 200 km/val.